Uutiset

Tauko sopii nyt Kerholle

Maaottelutauko tulee HPK:n kannalta loistavaan paikkaan. Kahdesta taukoa edeltäneestä pelistä ei jäänyt paljoakaan lapsille kerrottavaa. Perjantaina tuli turpaan lukemin 0–4 ja lauantain vierailu Poriin oli myös murheellinen. Ässät voitti väännön selvästi 5–1 (2–0, 2–0, 1–1).

– Tämä tauko tulee kannaltamme ihan täydelliseen paikkaan. Mitään varsinaisia pelillisiä asioita ei enää tässä vaiheessa ole tarvetta käydä läpi, vaan pääkoppa pitää saada takaisin raiteilleen, Kerhon kapteeni Ville Viitaluoma analysoi.

Porin väännön lukemat ovat hämeenlinnalaisten kannalta lopulta huomattavasti murheellisemmat kuin ryhmän esitys. Ensimmäisessä erässä HPK vei peliä liki täysin noin kymmenisen minuuttia. Hallinta loppui kuin seinään, kun Ässät puikahti melkeinpä ensimmäisestä hyökkäyksestään johtoasemaan Veli-Matti Savinaisen osumalla. Minuuttia myöhemmin patapaidat osuivat taas, tällä kertaa kyseessä oli joukkueen toinen laadukas hyökkäys erän aikana. Tilanteen oltua 2–0 oli Mika Järviselle kertynyt ainoastaan yksi torjunta.

– Yksi parhaista peliin lähdöistä tällä kaudella, mutta sitten Ässät pamautti kaksi häkkiä ja sen jälkeen hiukan lannistuttiin. Olihan meillä siinä alussa paikkamme, ei vaan niistä osuttu, Viitaluoma näki.

– Ässillä oli alun hallintamme aikana kaksi paikkaa ja he tekivät niistä kaksi maalia. Sen jälkeen matsin luonne tietysti muuttui radikaalisti, valmentaja Ari-Pekka Selin manasi.

Emämunauksia

Toisen erän jälkeen taululla komeilivat jo 4–0-lukemat. Porilaisten neljästä osumasta kaksi syntyi HPK:n pelaajan emämunauksen jälkeen. Kaksi muuta maalia puolestaan syntyivät puolustuspelaajien nukahduksien seurauksena. Kiekolliset virheet olivat huomattavan karuja ja niitä nähtiin vierailijoilta enemmänkin. Ei Ässät suinkaan läpi ottelun jokaisesta paikastaan laittanut kiekkoa verkon perukoille.

– Virheitä tulee aina, mutta nyt niitä tuli ehkä normaalia enemmän. Sekin kertoo varmasti siitä, että tauko tulee kannaltamme erinomaiseen paikkaan. Tämä matsi pitää vaan unohtaa mahdollisimman äkkiä, Viitaluoma mietti.

Kerhon uusista pelaajista Jordan Henry osoitti potentiaalia ja saalisti syöttöpisteen Arsi Piispasen kavennusosumaan. Toisaalta Henry puolusti huonosti Ässien ensimmäisessä ja taiston kannalta erittäin tärkeässä maalissa. Mies voi ottaa sen ainakin osittain kontolleen.

Selin piti kuitenkin näkemästään.

– Ottaen lähtökohdat huomioon, oli esitys häneltä hyvä. Hän toi puolustukseen niitä asioita, joita kaipasimmekin.

Tiukkaa on

Huipputasaisessa SM-liigassa tappiot ovat aina isoja ja kivuliaita. Tilanne on nyt HPK:n kannalta sellainen, että pudotuspeliviivan alapuolella oleva Ässät on ainoastaan viisi pistettä ryhmän perässä. Kuuden joukkoon on matkaa yksi piste ja HPK:n sijoitus on kahdeksas. Runkosarjan viimeisestä neljänneksestä on siis tulossa huippujännittävä.

– Tosi kiva on pelata, kun panos on joka ilta korkealla. Joukkueiden erot ovat niin pienet, että mikä tahansa nippu voi kaataa kenet tahansa. Siinä yhtälössä paineet kasvavat, eikä tappioputkiin ole varaa. Uskon, että tauon jälkeen tulemme taas uudella ilmeellä kaukaloon, Viitaluoma päätti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020