Uutiset

Tauko teki terää Kerholle

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin antoi kunnian niille, joille se kuului, kun Kerho palasi jääkiekon SM-liigaan viimeiseltä maajoukkuetauolta raikkaasti ja otti ansaitusti pisteet Turun Palloseuralta.

– Pitää kiittää oman joukkueen valmiutta tulla peliin tauon jälkeen. Samoin valmennuksen, joka on tauon aikana porukkaa vetänyt niin oheisharjoituksissa kuin jäälläkin. Palasimme erittäin raikkaasti peliin, A-maajoukkueen mukana Ruotsin EHT-turnauksessa ollut Selin sanoi.

HPK oli TPS:aa vastaan peliin selvästi valmiimpi kuin vieraat. Se teki ensimmäisessä erässä kaksi maalia ja olisi paremmalla viimeistelyllä voinut panna pelin pakettiin jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. Ei kotijoukkueella mitään hätää kuitenkaan missään vaiheessa ollut, ja lopulta se otti kolme pistettä 3–1 (2–0, 0–0, 1–0) -voitolla.

Ei ensimmäinen kerta

HPK:n kapteeni Ville Viitaluoma muistutti, että joukkue on aikaisemminkin kauden aikana ollut hyvässä iskussa pelitaukojen jälkeen.

– Ei ollut ensimmäinen kerta tauon jälkeen, kun meillä oli hyvä fiilis tauon jälkeen. Tauko tuli viikko sitten hyvään paikkaan ja käytimme sen hyödyksemme. Vedimme viikon aikana napakoita treenejä ja se jäi päälle myös peliin. Hyvä juttu, Viitaluoma sanoi.

Kapteeni oli itsekin pelipäällä tiistaina Tepsiä vastaan. Hän teki Kerhon toisen ja kolmannen maalin. Ensimmäiseen avopaikan tarjoilivat Borna Rendulic ja Jere Sallinen, toiseen esityön teki 2-1-hyökkäyksessä Teemu Rautiainen.

– Kumpikin maali oli minulle ihan ilmainen. Kaverit pelasivat minulle ihan tyhjän maalin. Piti vain saada kiekko puikkojen väliin ja siellä oli. Oma osani ei näissä maaleissa ollut kuin laittaa kiekko sisään.

HPK:n avausmaalin teki Tuomas Vänttinen Ville Järveläisen ja Juha Kiilholman syötöstä.

Peli kerrallaan

SM-liigaa on mainostettu jo pitkän aikaa ennätystasaiseksi ja sitä se onkin. Viitaluoma kuitenkin muistutti, ettei ainakaan Kerho mieti kokonaispistemääriä. Joukkue pelaa liigan runkosarjan lopun peli kerrallaan.

– Meidän juttu on ollut mennä koko ajan peli kerrallaan. Joka tuutista tulee, että sarja on tasainen. Jos pistemääriä hahmottelee tässä vaiheessa, voi runkosarjan jälkeen pian huomata, ettei niitä tarvitse laskea enää ollenkaan, kun on peleistä pihalla. Jokaiseen peliin pitää saada samanlainen henki vain päälle, Viitaluoma sanoi.

Sen liigan pistepörssin kakkonen kuitenkin myönsi, että vanha klisee ”kevät on kiekkoilijan parasta aikaa” pitää paikkansa.

– Ennen ottelua lähdimme Vänttisen Tuomaksen kanssa lenkille ja mietimme, että monta kertaa on juoksemaan lähdetty pimeässä. Pikku hiljaa on valoisampaa ja se tekee itseänikin pirteämmäksi. Toivottavasti se näkyy myös pelissämme, Viitaluoma sanoi.

HPK pelaa runkosarjan viimeisessä rutistuksessa kaksitoista ottelua, joista tiistain TPS-voitto oli ensimmäinen. Viitaluoma arvosti voiton henkisesti tärkeäksi.

– Totta kai se oli tärkeää. Saamme luottoa siihen, että pitkän kauden aikana tehty työ on ollut oikeaa. Tärkein kiri on nyt alkanut, eikä ole monta kuukautta siihen, kun pitää olla parhaimmillaan, keskushyökkääjä arvioi.

”Joulun uutinen”

HPK:n päävalmentajaa Ari-Pekka Seliniä vietiin kovaa tiistaina ilmestyneessä IS-Veikkaajassa Jukka Jalosen apuvalmentajaksi KHL-liigaan ja Pietarin SKA:han. Seliniä artikkeli ihmetytti.

– Sama juttu kuin joulun aikoihin. Sanoin kopissa pelaajille, että he joutuvat kärsimään minusta myös ensi kaudella. Sen voi laittaa lehteen, HPK-luotsi painotti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020