Uutiset

Tauolla riittää töitä

Hämeenlinnan Pallokerholla on takanaan jääkiekon tämän kauden Liigaa kolmasosa. Se on kerännyt 20 ottelusta 22 pistettä ja on sarjataulukossa sijalla 12. Välillä Kerho on pelannut mallikkaasti, mutta välillä kaikki on mennyt pieleen. Maajoukkuetauolle läksiäislahjaksi Kerho sai lauantaina Oulun Kärpiltä isän kädestä lukemin 7–0.

– Tällä hetkellä on aika ristiriitaiset tunteet. Sarja lähti melko hyvin liikkeelle, mutta sitten tapahtui jotain, mikä ei ole vieläkään selvinnyt. Tuli valmentajan vaihdokset ja kaikki muut. Olen edelleen sitä mieltä, ettei joukkue ole päässyt vielä sen yli. Joukkueessa on niin paljon henkisiä lukkoja ja yliyrittämistä, ettei peli ole siellä päinkään, missä sen pitäisi olla, summaa HPK:n päävalmentajaksi lokakuussa Kai Raution tilalle noussut Pasi Arvonen.

Lukko näkyy jäällä.

– Joukkue on tällä hetkellä niin ohkoisella langalla, ettei se kestä yhtään takaiskua. En osaa sanoa, mistä se johtuu, mutta asia kaivetaan tiistaina esille, päävalmentaja sanoo.

HPK on taistellut voitosta joka kerta ainakin niissä otteluissa, joissa se on tehnyt avausmaalin. Maali on antanut joukkueelle uskoa, että voitto on mahdollista ottaa.

– Periaatteessa se on niin, mutta toisaalta Kuopiossa sätkimme mukana ja nousimme voittoon, vaikka KalPa menikin johtoon.

Taso heittelee

Kärppiä vastaan taululle jäivät tylyt numerot, mutta oli vastassa maailmanluokan vastustajakin, kun Kärppien tähdet panivat kiekkoa kovalla prosentilla Kerhon verkkoon.

– Tuollaista ykkösylivoimaa en ole tässä sarjassa vähään aikaan nähnyt, Arvonen myöntää.

Kerho saattaa pelata ajoittain hyvin, mutta taso voi heittää kuperkeikan pelin tai jopa vaihdon sisällä.

– Pelissä on ollut välillä hyvää kiekossa pysymistä ja taisteluilme on ajoittain ollut esillä. Esimerkiksi lauantaina yhden vaihdon aikana saattoi tapahtua koko kirjo. Ensin pelasimme aivan huiput pelikirjanmukaiset lähdöt, keskialueen ylitykset ja hyökkäyksen päätökset. Sitten yhtäkkiä koko korttitalo romahti. Ehjää 60-minuuttista emme ole pystyneet tällä kaudella pelaamaan kuin kaksi peliä, Arvonen laskee.

Tiistaina jatkuu

HPK palaa harjoituksiin tiistaina, jolloin myös henkisen puolen asiat ovat esillä.

– Henkinen valmentajamme ottaa tauon aikana pelaajien kanssa yksilöhaastattelut. Muuten harjoittelemme ihan normaalisti: tiistaina kerran, keskiviikkona ja torstaina kahdesti ja perjantaina kerran. Viikonloppu on vapaa ja tiistaina lähdemme Ilveksen kimppuun.

Ainoastaan puolustaja Juuso Vainio pelaa tauon aikana Suomen väreissä (20-vuotiaiden maajoukkue), mutta täydellä kokoonpanolla Kerho ei silti pääse harjoittelemaan.

– Armeijan miehet (Robert Leino, Ville Järveläinen ja Ville-Veikko Eerola) ovat ensi viikon alkupuolen pois. He tulevat mukaan vasta perjantaina eli vajaalla ryhmällä vedämme.

Sentteriä haetaan

HPK hakee joukkueeseensa edelleen lisävahvistusta.

– Kakkossentteriä etsimme koko ajan. Jos menee hyvin, voi sellainen tulla nopeallakin aikataululla. Muutamaa nimeä olemme pyöritelleet. Lelu (pelaajakoordinaattori Janne Laukkanen) tekee tällä hetkellä kovasti töitä sen eteen. Uskon, että sentteri jossain vaiheessa ihan lähiaikoina tuleekin, Arvonen luottaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic