Uutiset

Tauolta tuli pirteä Kerho

Kymmenen päivän pelitauko teki HPK:lle hyvää.

Sen näki nopeasti tiistaina Ritariareenassa, kun HPK avasi jääkiekkoliigan toisen kolmanneksen Tampereen Ilvestä vastaan. Kotijoukkue oli valmiimpi pelaamaan, eikä sen 3–0-voittolukemissa ole yhtään liikaa.

Rinkelinmäen kotiyleisö näki tiistaina kolme tämän kauden Kerho-debytanttia. Antti Kerälä, Marko Tuulola ja Petteri Nikkilä voivat kaikki olla tyytyväisiä omaan esitykseensä.

Uransa ensimmäisen liigapelin pelanneelle Nikkilälle merkattiin syöttöpiste kotijoukkueen kolmanteen maaliinkin, mutta SaPKossa alkukauden Mestistä pelannut puolustaja ei sitä itselleen suostunut ottamaan.

– En minä sitä syöttänyt, vaan Tuulola syötti sen, Nikkilä vakuutti.

Tilastoihin Nikkilän piste kuitenkin jäi. Se tuli HPK:n kolmanteen maaliin, jonka teki 600. liigaottelunsa pelannut HPK-kapteeni Ville Viitaluoma. Isoimman esityön 3–0-maaliin teki Teemu Rinkinen (1+1), joka puolestaan itse ohjasi Juha Kiilholman laukauksesta Kerhon avausosuman. HPK:n toinen maali oli myös ohjuri, kun Borna Rendulic osui Craig Schiran ampumaan kiekkoon. Kerho onnistui tekemään toisen ja kolmannen maalin ylivoimalla, jota sai pelata vähintään riittävästi. Kaksi pitkää kahden pelaajan ylivoimaa eivät tuoneet tulosta, mutta lopulta kotijoukkue onnistui kahdesti Simon Gysbersin viiden minuutin rangaistuksen loppupuolella.

Miehissä nopeampaa

Nikkilä oli tärkeä osa HPK:n A-nuorten viime kauden mestarijoukkuetta. Alkukauden hän on saanut kokemusta miesten peleistä Mestiksessä.

– Ihan hyvältä tuntui. Liigassa on enemmän vauhtia kuin Mestiksessä. SaPKossa pelatut pelit ovat silti tehneet minulle hyvää. Nuorten peleihin verrattuna vastassa on isompia pelaajia ja jo Mestiksessä vauhti on kovempi kuin nuorten liigassa, puolustaja arvioi.

Nikkilä pelasi Ossi-Petteri Grönholmin parina.

– Siinä oli hyvä pelata. Grönholm puhui paljon ja auttoi pelaamistani, Nikkilä kiitteli.

Kahdeksan kuukauden tauon jälkeen pelikentille palannut Tuulolakin kehui nuoren HPK-kasvatin esitystä.

– Pete pelasi aivan loistavan pelin. Hän oli todella ennakkoluuloton ja jakeli hyvä taklauksia – todella hyvä sisääntulo, Tuulola kehaisi.

Jännitys on välittämistä

42-vuotias konkari myönsi, että paluuottelu jännitti, mutta niin sen pitikin tehdä.

– Se kertoo siitä, että välittää. On mielestäni välinpitämättömyyttä, jos ei tunne mitään kentälle mennessä. On toinen asia, miten pientä jännitystä käsittelee. Sen pitää poistua, kun kiekko putoaa jäähän, puolustaja sanoi.

Tuulola pysyi välittömästi liigavauhdissa hyvin mukana ja oli saman tien Kerhon puolustuksen eliittiä.

– Yritin kontrolloida omaa pelaamistani ja pitää vaihdot mieluummin liian lyhyinä kuin pitkinä. Vauhdin ja oman liikkumisen kanssa saan tehdä töitä, mutta se on minulle jokavuotinen asia. Pärjäsin kyllä yllättävän hyvin. Muut auttoivat, ja pelasimme kurinalaisen kuuskymppisen, puolustaja näki.

”Ylpeä joukkueesta”

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Olen ylpeä joukkueesta. Meillä on takana hyvä harjoitusviikko. Mukana oli kolme uutta pelaajaa ja jokainen heistä tuli erittäin hyvin peliin mukaan. Maalipaikat olivat tasakentällisin meille 11–5 ja onneksi saimme myös ylivoimalla muutaman maalin, Arvonen sanoi.

Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola ei halunnut julkisesti puida Gysbersin 5+20-minuuttista tai Daniel Corson suunsoitosta tullutta kymmenminuuttista.

– Ne käsitellään joukkueen sisällä, mutta en minä tietenkään tyytyväinen niihin ole, Tuokkola sanoi.

Hän otti tuomiot mukisematta vastaan.

– Tuomareiden tekemisiä en ala kyseenalaistaa. Meidän kannattaa keskittyä siihen, mihin pystymme vaikuttamaan eli omaan peliimme. Tuomareilla ei ollut tähän peliin merkitystä, Tuokkola myönsi. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic