fbpx
Uutiset

Taustalla maaninen räjähdys

Sooloartisti Matti Johannes Koivu julkaisee reilun viikon kuluttua seuraajan kehutulle Puuhastellen-debyytilleen. Niin kriitikoiden kuin yleisönkin kiittelemä Puuhastellen poiki Koivulle alkuvuonna 2006 runsaasti keikkoja.

Kevään ja kesän esiintymisten jälkeen Koivu yhtyeineen vetäytyi studioon nauhoittamaan uutta albumia Kovat piipussa, joka
julkaistaan 7. helmikuuta.

Yleensä sanotaan, että kynnys toisen levyn tekemiseen on paljon korkeammalla kuin ensimmäisen, mitä mieltä olet?

– Ihan aluksi luulin, ettei minulla ole mitään kynnystä tehdä toista levyä, koska tämä levy oli ihan luonnollinen jatko edelliselle. Kun sanoitin loppuja biisejä, itsellä heräsi kysymys, mitä minä uudella levyllä haluan sanoa, joten kyllä se kynnys sieltä nousi.

Nauhoititte Kovat piipussa -levyä viime syksynä. Kuinka rankkaa studioaika oli sinulle?

– Äänitimme studiossa Kovat piipussa -levyä kolme päivää aamusta iltaan, koska soittajat ovat niin hyviä, että äänitys piti tehdä spontaanisti.

– Kolmen päivän aikana koin maanisen räjähdyksen, kun koko lataus ja kaikki tunteet piti siirtää nauhalle.

Miten tuleva levysi eroaa aikaisemmasta?

– Olen halunnut nyt laajentaa omia rajojani laulajana ja kirjoittajana. Tulevan levyn musiikin kieli on rauhallista, pehmeä ja inhimillistä, tekstit ovat ehkä abstraktisempia kuin edellisen. Kovat piipussa sisältää ehkä maagisempaa realismia, jopa symbolismia.

Luonnehtisin musiikkiasi folkpopiksi tai jopa Suomi-countryksi. Pitääkö musiikkia alkuunkaan luokitella?

– Sitä on pakko tehdä, koska musaa myydään, yhdellä lauseella. Tietenkin määrittely tekee vääryyttää musiikille, mutta itsekin luokittelen.

Onko sinulla musiikillisia esikuvia?

– Hirveästi. Jos sanon yhden, käännän selän sadalle. Esikuvat riippuvat aina hetkestä, joskus ihailen tekstejä, joskus sovitusta. Kiinnitän huomiota älyttömän pieniin asioihin.

Esiinnytte 31.1. Hämeenlinnassa A-P Sarjanto -klubilla ja siitä eteenpäin alkaa tasainen keikkailu. Mitä keikkailu antaa sinulle?

– Keikkakulttuuri on muuttunut 1980-luvulta. Keikkapaikat ovat parantuneet, mutta niitä on aikaisempaa vähemmän.

– Keikkailen puhtaasta ilosta ja niin kauan kuin keikkailu on kivaa, keikkailen. Uuden levyn tiimoilta keikkailemme kaikilla opiskelijapaikkakunnilla

Vieläkö sinua nähdään Ultramariinin kokoonpanossa? Minkälaisia suunnitelmia Ultramariinilla on?

– Olemme treenailleet viime syksystä lähtien. Levy tehdään ihan varmasti, mutta rauhassa. (HäSa)

Matti Johannes Koivu A-P Sarjanto Klubilla keskiviikkona 31. tammikuuta.

Menot