Uutiset

Tavastia Sandels Open …kerää Suomen huiput …Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan keilahalli juhlistaa 25-vuotista taivaltaan järjestämällä perinteisen Tawastia Sandels Open -suurkilpailun. Kilpailu on vakiinnuttanut paikkansa Suomen huippukeilaajien kilpailukalenterissa. Odotettavissa onkin, että lähes kaikki maan huiput aina maajoukkuekeilaajia myöden saapuvat kuuden viikon karsinnan aikana tavoittelemaan finaalipaikkaa.

Samanaikaisesti järjestetään Teho Sport Open BCD -kilpailu, joka on tarkoitettu nimensä mukaisesti alempien luokkien keilaajille.

– Mielestäni on tärkeää mahdollistaa aloittelevien keilailijoiden kisaaminen keskenään omassa kilpailussaan. Muutaman vuoden kokemuksen perusteella niille onkin selkeä tilaus olemassa, kertoo kilpailun taustaryhmässä touhuileva Ari Harju.

Kilpailua pelataan myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä ja loppiaisena.

– Keilaajat lähtevät mielellään sulattelemaan kinkkua muun muassa tapaninpäivänä ja rohkeimmat uskaltautuvat keilaamaan myös uudenvuodenpäivänä, Harju sanoo.

Tawastia Sandels Openin karsinta huipentuu tammikuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin Hämeenlinnassa järjestetään valtakunnallisen Junnu-tourin osakilpailu. Kiertueen neljäs osakilpailu tuo Hämeenlinnaan lähes 150 10–20-vuotiasta tulevaisuuden lupausta mittelemään paremmuudestaan viikonlopun ajaksi. Osakilpailun karsintaa pelataan perjantaista sunnuntaihin ja loppukilpailut alkavat sunnuntai-iltapäivällä.

– Osakilpailun saaminen Hämeenlinnaan on hieno asia. Toivottavasti se kannustaa paikallisia ja myös lähiseutujen nuoria keilaajia lajin parissa eteenpäin, Harju iloitsee.

Hämeenlinnalaista keilailua kiertueella edustavat Juvel-Teamin Lauri Sipilä ja VAKEn Emilia Pettinen. He molemmat kuuluvat junioreiden maajoukkueryhmään, josta valitaan keilaajat keväällä Tanskassa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Keilailua on Hämeenlinnassa harrastettu vuosikymmeniä. Osuuspankin alakerrassa sijainneessa kuusirataisessa keilahallissa keilattiin aina 1980-luvun puoliväliin asti. Muutaman vuoden kaupunki oli ilman keilahallia, kun toiminta vanhassa paikassa lakkautettiin. Syksyllä 1988 perustettiin uuden keilahallin toimintaa hoitamaan Keilakeskus oy ja kesällä 1989 Keilakadulle valmistui uusi 12-ratainen halli. Vuosien aikana hallissa on tehty muutamia remontteja, viimeisin vuonna 2010, jolloin radat, keilanpystytyskoneet ja pelialueen sisustus laitettiin uuteen uskoon. Nykyisellään halli onkin viihtyisä paikka niin kilpa- kuin hohtokeilaajille.

Asiasanat