Uutiset

Tavoitteena herättää huomiota

Hämeenlinnan Steelers starttaa liigadebyyttinsä sunnuntaina vieraspelillä Oulussa, jossa hämeenlinnalaisryhmää odottaa Oulun Luistinseura.

Viime kaudella oululaisten kausi päättyi pudotuspeleissä suomenmestari Classicia vastaan, ja OLS:n sijoitus oli 8.

Steelersin valmentajan Jussi Sihvosen mukaan hämeenlinnalaisjoukkue starttaa hyvillä mielin liigaurakkansa.

– Yhtäkään joukkuetta vastaan emme peruuttele emmekä pyytele anteeksi. Kasassa on sitoutunut nippu. Tavoitteena on, että me tulemme huomatuksi.

Sihvonen sai kasaan nuoren ja nälkäisen joukkueen, jossa on myös kokemusta mukana.

– Se on sekoitus nuorta intoa ja kokemusta. Keski-ikä on parinkympin paikkeilla. Nuorin joukkueesta on 17-vuotias Samuli Grönfors ja vanhin 36-vuotias Urbans-kasvo Jouko Honkanen.

Steelersin uusimmat kiinnitykset ovat virolainen Mihkel Tasa ja latvialainen Andris Blumbahs.

– Andris on Latvian miesten maajoukkuepuolustaja ja pallollisesti rohkea pelaaja, joka painaa aina sata lasissa. Mihkel on Viron maajoukkuemies, joka on erittäin monikäyttöinen. Fyysisenä kaverina hän pystyy pelaamaan hyökkääjänä ja puolustajana, Sihvonen kertoo.

Joukkueen voimahahmot ovat hämeenlinnalaisille tutut kasvot.

– Timo Johansson, Aleksanteri Ihalainen, Nico Jonaeson, Jere Liljenbäck (Viikingeistä) ja Trackers-ajoista tuttu Iiro Nurminen sekä maalivahdit Jaakko Vahtokari ja Tomi Aaltonen ovat joukkueen johtohahmoja, Sihvonen luettelee.

Viime keväänä hurrattiin hämeenlinnalaisen salibandyjoukkueen nousua liigaan, kun Lammin Salibandy LaSB voitti Steelersin Elenia-areenassa pelatuissa karsintaotteluissa. LaSB kuitenkin loikkasi Lahteen. Nimeksi tuli LASB.

Steelers sai liigapaikan, kun Tapanilan Erä (viime kauden 5.) ja Viikingit (viime kauden 4.) yhdistyivät EräViikingeiksi.

Hämeenlinnalaisjoukkue on kerännyt epäilyjä, riittävätkö rahkeet liigaan.

– Kolikolla on kääntöpuolensa. Kun paikka ei irronnut pelaamalla, on monenlaisia ilkeyksiä kuultu. Kentällä sitten näytetään, olemmeko liigapaikan ansainneet.

Kabinettipäätöksen takia Steelers lähti kauteen 2016–2017 takaa-ajoasemasta.

– Liigapaikkamme ei ollut vielä varmistunut, kun pelaajamarkkinat aukesivat. Siinä suhteessa muut saivat etumatkaa.

Harjoituspeleissä kauden kynnyksellä Steelers antoi vaihtelevaa näyttöä.

Steelers keräsi neljä voittoa ja kaksi tappiota. Parempia olivat Classic (viime kauden mestari) ja Nokian Krp (viime kauden 12.). Hämeenlinnalaisjoukkue yllätti voittamalla elokuussa Tallinnan turnauksessa Happeen (viime kauden 2.)

– Harjoituspeleissä tulos ei merkitse, vaan se, miten olemme kehittyneet niistä. Nyt olemme päässeet vauvanaskeleista eteenpäin ja me olemme valmiina kauteen. Tosipelit näyttävät, kuulummeko tähän sarjaan vai emme.

Sihvosen mukaan joukkue harjoittelee aiempaa ammattimaisemmin.

– Harjoittelu on nyt systemaattista ja manageri valvoo, että käytännön asiat hoituvat. Olemme satsanneet aktiiviseen salibandyyn, kentällä nähdään aiempaa aggressiivisempaa pelaamista. HäSa

Asiasanat