Uutiset

Tawanna Sanders vahvistaa Lady Huskiesia

Amerikkalaisen jalkapallon naisten Vaahteraliigaan valmistautuva Hämeenlinna Lady Huskies ja linjapelaaja Tawanna Sanders ovat solmineet sopimuksen kaudeksi 2016. Sanders siirtyy Hämeenlinnaan WFA-liigan Indy Crashista.

Sanders on pelannut Crashissa Lady Huskiesin toisen ulkomaalaisvahvistuksen Courtney Powellin kanssa. 31-vuotias Sanders on pelannut Crashissa hyökkäyksen linjan vasempana tacklena sekä puolustuksen linjan päädyssä endin pelipaikalla.

Kaudella 2014 pääosin puolustuksessa esiintynyt Sanders oli joukkueensa taklaustilaston kuudes 18 taklauksellaan ja kahdella pelinrakentajasäkillään. Tämän kauden ensimmäisessä ottelussaan Sanders rekisteröi tilastoihin seitsemän soolotaklausta.

– Tawannan lisäksi neuvottelimme myös toisen linjapelaajan kanssa. Courtney Powellin suosituksesta ja otteluvideoita tarkkailtuamme päädyimme kuitenkin tarjoamaan sopimusta Sandersille, kertoo joukkueen päävalmentaja Teemu Lahti.

Lempinimellä Tee tunnettu 176-senttinen ja 85-kiloinen linjapelaaja tulee auttamaan viime kaudellakin hyvin toiminutta Hurttanaisten juoksuhyökkäystä. Kovaa taklaava Sanders nähdään myös vastustajien pelinrakentajien painajaisunissa hänen rynnätessään linjan päästä säkitykseen.

Lajin emämaasta Yhdysvalloista nähdään tulevalla kaudella useampikin pelaaja naisten Vaahteraliigassa. Lady Huskiesin lisäksi myös Anders Trojans Women Turusta ja Jyväskylä Jaguars ovat hankkineet pelaajavahvistuksia Pohjois-Amerikasta. Naisten Vaahteraliiga alkaa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ja finaali pelataan elokuun puolivälissä.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic