Uutiset

Tawast Golf on valmiina SM-kisoihin

Tawast Golfin väylillä nähdään tällä viikolla pitkiä avauslyöntejä ja tarkkoja putteja. Paavolankulman kentällä kilpaillaan keskiviikosta alkaen lyöntipelin suomenmestaruuksista miesten ja naisten sarjoissa. Kisoissa ovat mukana sekä ammattilaiset että amatöörit.

Neljän kierroksen (72 reikää) kisoihin on ilmoittautunut 146 pelaaja, joista ammattilaisia on kolmisenkymmentä. Kansainvälisillä rahaviheriöillä pelaava kotimaan kärki Mikko Ilosen johdolla puuttuu Hämeenlinnan kisoista, mutta kovia nimiä riittää SM-kattaukseenkin. Muun muassa Nordic-liigassa menestyvä Porvoon Virvik Golfin Oliver Lindell on mukana, samoin viime vuoden amatöörien suomenmestari Lauri Ruuska (Tarinagolf, Kuopio), joka tavoittelee nyt menestystä ammattilaisena. Myös monella golfkiertueella taitojaan väläytellyt Kytäjä Golfin Joonas Granberg nähdään Tawastin kisoissa.

Hämeenlinnalaisittainkin SM-kisoissa riittää jännitettävää. Tuore reikäpelin SM-hopeamitalisti Tuomas Nukari pääsee näyttämään taitojaan kotikentälleen ja lukeutuu myös kisan suosikkeihin.

Miesten sarjassa on mukana Hämeenlinnan seuroista 15 pelaajaa. Ripauksen nostalgiaa kisoihin tuo takavuosien mestarigolffari Juha Selin. Edelleen hyvällä tasoituksella pelaavalle Selinille kisoihin pääseminen on hieno kunnianosoitus, sillä hän on Hämeenlinnan golfhistorian ainoa miesten sarjan lyöntipelin suomenmestari. TawG:n mies juhli mestaruuttaan vuonna 1992 Koski Golfissa Kuusankoskella.

SM-kisojen naisten sarjassa on luvassa tasainen taistelu mestaruudesta. Suosikkina ohjelmalehtiseen voi alleviivata Mäntsälän kentän Tiia Koiviston, joka on reikäpelin suomenmestari.

Yleisöä kiinnostavat taatusti myös Linna Golfin Kerttu Hiltusen ja Tawast Golfin Oona Kurosen esitykset. Nuoret golffarit saavuttivat kultaa ja pronssia 14-vuotiaiden SM-kisoissa Vierumäellä.

Golfin SM-kisat järjestettiin Hämeenlinnassa edellisen kerran vuonna 2012. Tuolloin kisoja isännöi Aulangon Golfklubi. Tawast Golfissa SM-mitaleista pelattiin edellisen kerran vuonna 2000.

Perinteikkäässä golfkaupungissa järjestetyt mittavat kisat ovat onnistuneet aina hyvin. Tälläkin kertaa TawG:n väki aloitti valmistelut jo puolitoista vuotta sitten. Kentän toimitusjohtajan Lauri Mannisen mukaan kisaviikolla on mukana lähes 90 talkoolaista.

– Olemme saaneet jälleen apuvoimia myös Hämeenlinnan seudun muista seuroista. SM-kisat ovat aikamoinen haaste. Monta asiaa pitää hoitaa viimeisen päälle hyvin.

– Saimme lopulta kentänkin aika hyvään kuntoon. Alkukauden isoimmat ongelmat on selätetty ja kaikki on nyt valmiina kisoihin, sanoo Manninen.

Kisojen ensimmäinen pelikierros käynnistyy keskiviikkona kello 7.30. Torstaina jatketaan niin ikään aamutuimaan ja illalla on selvillä perjantain ja lauantain ratkaisukierroksille päässet pelaajat. Miesten sarjassa cutin jälkeen jatkaa 54 pelaajaa (ja tasatulokset). Naisten sarjan ratkaisukierroksille selviää 18 pelaajaa.

Perjantain ensimmäinen peliryhmä starttaa kentälle kello 8 (parhaat kiertävät kenttää viimeisissä ryhmissä). Myös lauantain kierros alkaa kello 8. Kärkiparit starttaavat ykköstiiltä noin kello 12.

– SM-kisatunnelmiin viritytään jo tiistain Pro-am-kisassa, jossa yhteistyökumppanien kanssa kenttää kiertää kisapelaajia. Tiistain varsinainen harjoituskierros on vuorossa iltapäivällä, TawG:n toimitusjohtaja Manninen kertoo. HäSa

Asiasanat