Uutiset

Tawast Golfin junioreille jättipotti SM-kilpailuista

Tawast Golfin huippulupaus Saara Nylander jatkaa vauhdikasta kehittymistään kohti kansallista naisgolfin huippua. Alle 18-vuotiaiden tyttöjen SM-reikäpelimestaruus tuli jo aiemmin kesällä, ja perjantaina Nylander voitti ikäluokkansa mestaruuden myös junioreiden lyöntipelin SM-kilpailuissa.

Kisanäyttämönä toimineen Ruukki Golfin vaikealla kentällä hämeenlinnalaisjuniorit olivat elementissään ja kärkisijoituksia tuli useammassa sarjassa.

T18-sarjassa pelannut Nylander käytti kolmen kierroksen kilpailussa 231 (+15) lyöntiä ja voitti toiseksi tulleen Kymen Golfin Miia Pulliaisen neljällä lyönnillä. Pulliainen oli esteenä Tawastin tyttöjen kolmoisvoitolle, sillä Ilona Rauhamäki (+22) oli kolmas ja Petra Malin (+25) neljäs.

Nylander oli palkintojenjaon jälkeen helpottunut urakan päättymisestä.

-Tämä oli henkisesti raskain mestaruuteni. Lyönti ei ollut parhaassa mahdollisessa iskussa ja tällä kentällä, etenkin etuysillä, vinoista lyönneistä seurasi paljon ongelmia. Onneksi lähipeli toimi, ja sen avulla tämä mestaruus lopulta ratkesi.

Ensi viikolla Nylanderin kilpailukalenterissa on alle 18-vuotiaiden British Girls – kilpailu, joka on hänen viimeinen kansainvälinen juniorikilpailunsa. Sen jälkeen kutsuvat aikuisten sarjat.


Putti petti ?Rauhamäen

Kolmanneksi yltänyt Ilona Rauhamäki manasi heikkoa puttaamistaan, varsinkin päätöspäivänä.

-Oli aika tuskaista tekemistä, mutta kyllä pronssimitali tyydyttää. Kenttä oli hankala ja etuysillä sai olla todella varpaillaan koko ajan.

Kisojen muiden ikäluokkien mestarit olivat Sanna Nuutinen (T21), Jukka Smahl (P21), Juhana Kukkonen (P18), Iida Nikka (T16) ja Otto Vanhatalo (P16).

Tawast Golfin vahvaa menestystä täydensivät P21-sarjassa kovan nousun viimeisenä päivänä tehnyt Antti Ahava, sekä P16-sarjassa pelannut Santtu Malin. Molemmat pojat olivat lopputuloksissa neljäntenä. Malin hävisi pronssimitalin viimeisen 36 reiän tuloksen perusteella ja pronssimitalin nappasi itselleen St. Laurence Golfin Joona Mäenpää. Ahava jäi pronssista kahden lyönnin päähän.

Aulangon Golfklubin Tuukka Hieto pelasi hyvän kilpailun ja sijoittui jaetulle viidennelle tilalle P21-sarjassa.

Seuraava koitos junioreilla on ensi viikolla Siilinjärvellä pelattava seurajoukkueiden SM-kilpailu, johon Tawast Golfin joukkue lähtee mitalitavoittein.

T21-sarjan voittanut Keimola Golf Vantaan Sanna Nuutinen summasi kilpailut osuvasti.

-Ne jotka missasivat lyöntinsä parhaiten, myös pärjäsivät parhaiten. (HäSa)