Uutiset

Tawast Golfin SM-kisoissa mukana myös ammattilaiset

Tawast Golfissa heinäkuun puolessa välissä pelattavissa lyöntipelin SM-kilpailuissa on uudenlaista värinää, sillä kilpailut ovat ensimmäistä kertaa miesmuistiin avoimet myös ammattilaisille. Amatöörit pelaavat edelleen maineesta, kunniasta ja perinteikkäästä kiertopalkinnosta, mutta ammattilaisille palkintorahaa on jaossa yhteensä 10 000 euroa. Kilpailu kuuluu myös Suomen ylimmän golfkiertueen, Audi Finnish Tourin kokonaiskilpailuun.

Ammattilaisten mukanaolo saa Tawast Golfin suunnalta vahvan hyväksynnän.

– Kyllähän se lisää kilpailun mielenkiintoa ihan uudelle tasolle. Ja onhan se yleisöllekin hieno mahdollisuus päästä katsomaan ammattilaispelaajia ihan lähietäisyydeltä, Tawast Golfin toimitusjohtaja Lauri Manninen pohtii.

Suomen terävintä ammattilaiskärkeä ei kuitenkaan nähdä Hämeenlinnassa, sillä parhaat prot pelaavat samaan aikaan rahakkaampia kilpailuja ulkomailla.

– Se on totta kai ihan ymmärrettävää, ettei heitä täällä nähdä, vaan heillä on jo isommat kuviot ja työpaikat ulkomailla, Manninen sanoo.

Yksi ulkomailla pelaavista ammattilaisista on Suomen menestynein ammattilaisgolffari Mikko Ilonen. Ilosen mielestä kilpailujen avaaminen myös ammattilaisille on positiivinen asia.

– Paidallisten ja paidattomien yhdistäminen on todella tervetullutta. Kilpailu kovenee ja siitä hyötyvät kaikki. SM-kisat ovat jokaiselle pelaajalle hyvä mittari, tie maajoukkueisiin ja sitä kautta kansainvälisiin kehiin, kilpailujen suojelijaksi lupautunut Ilonen toteaa.

Ilonen saavutti 90-luvulla muutamia SM-mitaleita eri ikäluokista. Hän muistelee SM-kisojen olleen jokakesäisiä kauden kohokohtia. Amatöörivuosien jälkeen Ilosen palkintokaappiin on tullut muun muassa viisi Euroopan-kiertueen voittopokaalia.

Hämeenlinnassa on pelattu monena vuonna tasokkaita golfkisoja. Myös tulevina vuosina paikkakunnalla nähdään taitavien pelaajien esityksiä, sillä Golfliiton kilpailupäällikkö Juha Juvonen arvostaa Hämeenlinnan roolia suomalaisen kilpagolfin eteenpäin viemisessä.

– Golfin perinteet ja kulttuuri ovat juurtuneet Hämeenlinnaan. Lisäksi alueen seurat ovat kiinnostuneita kehittämään suomalaista golfia kilpaurheiluna. Kilpailuja on järjestetty niin Linna Golfissa kuin Aulangollakin, ja nyt on Tawastin vuoro olla valokeilassa, Juvonen juttelee.

Juvosen omat odotukset uudistuneista SM-kilpailuista ovat korkealla. Hän odottaa kilpailuihin mukaan etenkin pohjoismaista kiertuetta kiertäviä ammattilaisia. Nykypäivänä ammattilaisurheilussa raha on selkeä houkutin.

– Rahapalkinnot luovat varmasti kiinnostusta ammattilaisten piirissä, sillä tämä on heille työtä. Me taas haluamme kilpailuun mukaan parhaat mahdolliset pelaajat, ja haluamme selvittää, kuka on Suomen paras golffari, Juvonen perustelee kantaansa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic