Uutiset

Tawastia Open päätti karatekauden

Elenia-areena täyttyi lauantaina nuorista karatekoista, kun Hämeenlinnan Karateseura isännöi lajin ensimmäistä kansainvälistä juniorikilpailua Suomessa.

Tawastia Open Karate oli kerännyt noin 270 ilmoittautumista ja kansainvälistä väriä toivat Viron ja Nepalin ottelijat.

Aiemmin HML-KS on järjestänyt vuosittain kansallisen Kokoro cupin. Tawastia Open Karaten piti korvata tämä kilpailu, mutta karateseurojen pyynnöstä Hämeenlinnassa oteltiin myös tammikuussa suuri juniorikilpailu.

– Suunnilleen sama määrä kilpailijoita oli nytkin. Tällaisen tapahtuman käynnistäminen vie aikaa, mutta hyvien kokemusten perusteella jatkamme myös ensi vuonna. Kaksi suurta kilpailua on kova urakka seuralle, mutta olemme saaneet hyvin mukaan seuraväkeä. Ja tässä kilpailussa Porin Shotokan on ollut järjestelykumppanina, kertoi kilpailunjohtaja Jani Mantere.

Isäntäseurasta sarjavoittoihin ylsivät Tuomas Haajanen (U18 –76kg), Niko Mantere (U16 –63kg) ja Veera Gynther (U9 kata).

Mantere (U18 –68kg) ja Gynther (U10 open) urakoivat myös hopeamitalit ja lisäksi hopeat pokkasivat Veeti Viitala (U16 +70kg), Maximilliam Ollila (U16 –52kg), Henri Weck (U16 –70kg), Jimi Mantere (U9 kata) ja Lara Ervasti (U9 kata). Myös joukkueille tuli menestystä.

Maaliskuun lopun SM-kisoista HML-KS saavutti kymmenen mitalia, joista neljä kultaisia. Suomenmestareista 13-vuotias Aaro Ahlgren joutui kotitatamilla tyytymään neljänteen sijaan U14 Kumite –45kg-sarjassa.

Ahlgren urakoi neljä ottelua, joista toinen Karel Taalia vastaan ratkaisi finaalipaikan. Virolainen käänsi niukan 4–3-voiton ja eteni lopulta sarjavoittoon. Finaalissa Porin Shotokanin Onni Alanko kaatui 5–0. Pronssiottelussa Oulun Karateseuran Veikko Peltola nousi myös voittoon Ahlgrenista pistein 6–5.

– Valitettavasti näin kävi, mutta ihan hyvä päivä ja pari voittoa. Meidän sarja on todella tasainen. Virolaista en aiemmin ollut kohdannut, mutta samantasoisia kavereita on ollut kyllä vastassa. Mutta kova vastus tuo oli. Nyt aletaan treenata kohti uutta kautta, intoa kyllä riittää, Ahlgren jutteli.

Suomen Karateliiton puheenjohtaja Petri Tuominen oli tyytyväinen.

– Tämä oli hieno päänavaus. Meillä on karatessa pitkät perinteet Suomessa, vaikka emme ole kovin iso laji. Viime vuosina juniorimäärät ovat kuitenkin olleet kasvussa ja olemme lähellä maailman kärkeä. Arvokisamenestystä on tullut erityisesti naisissa ja nuorissa. Mutta jatkuvuutta kaivataan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic