Uutiset

TawG:n Santtu Malinille maajoukkuekutsu

Tawast Golfin Santtu Malin pääsee näyttämään taitojaan entistä tasokkaammille viheriöille. 17-vuotias golffari on valittu alle 18-vuotiaiden golfmaajoukkueeseen. Joukkueeseen kuuluvat myös Pickala Golfin Otto Vanhatalo, Tammer-Golfin Juho Kurikka, Nordcenter Golfin Dominic Jones, Aurinko Golfin Simo Haavisto ja Master Golfin Sakari Kuosmanen. Poikien ryhmän valmentajana toimii entinen ammattilaispelaaja Pasi Purhonen.

Lyseon lukion urheilulinjalla opiskeleva Malin on jo useamman vuoden ajan kuulunut maamme eturivin junioreihin, ja viimeiset kaksi vuotta hän on ollut poikien maajoukkueessa.

Fysiikka pääosassa

Malinin on aloittanut talviharjoittelun yhdessä valmentajansa Tapio Sillanpään kanssa. Tällä hetkellä pääpaino on fysiikkatreeneissä. Malinin fysiikkavalmentajana toimii Mikko Hiltunen.

– Santtu treenaa fysiikkaa tällä hetkellä kuusi kertaa viikossa. Eli meneillään on vahva fyysinen kausi. Lajipuolella olemme aloittaneet testeillä, jotta tiedämme, missä menemme tällä hetkellä, Sillanpää kertoo.

Golfissa ovat takana ne ajat, jolloin fysiikkaharjoittelulle naurettiin ja viitattiin kintaalla. Tänä päivänä Suomen Golfliitto vaatii, että jokaisella maajoukkuepelaajalla on oma fysiikkavalmentaja.

Myös Sillanpää on huomannut tämän murroksen.

– Poikien maajoukkueessa on tällä hetkellä kova fyysinen painotus.

Talvella ulkomaille

Pelkkä fysiikan kehittäminen ei tietenkään golfin kaltaisessa taitolajissa riitä, vaan pelitaitojakin on talven aikana kehitettävä.

– Meillä on joulukuussa yksi leiri Vierumäellä. Ensi vuoden puolella leireilemme useampaan otteeseen ulkomailla, pääosin Espanjassa, Malin kertoo tulevaisuuden kuvioistaan.

Malin ei ole vielä tehnyt ensi vuoden kilpailukalenteriaan valmiiksi, mutta kisakausi starttaa maaliskuussa etelän lämmössä.

– Pelaan totta kai kotimaassakin, ainakin isoimmat juniorikilpailut ja muutaman aikuisten kisan, Malin ennustaa. (HäSa)

Asiasanat