Uutiset

Täydellinen ulkopeli siivitti Paukun lohkofinaaliin

Hämeenlinnan Paukun niin sanottu kakkosjoukkue oli odotetun ylivoimainen naisten Suomensarjan etelälohkon välierissä. Paikallisvastus ja yhteistyöseura Janakkalan Jana hävisi viikonlopun kaikki neljä jaksoa.

Kotikentällään yllätystä hakenut Jana ei pystynyt sunnuntaina haastamaan ”Sinisten Engelien” kovaa ulkokenttää ja oli jäädä kokonaan ilman juoksua. Kaupunkilaisvieraat veivät voiton Turengissa juoksuin 0–8, 1–4.

Ensimmäisellä jaksolla Janan kohtaloksi koitui kolmas vuoropari, jonka aloittavalla sisävuorolla Paukku teki musertavat kahdeksan juoksua. Minna Varis löi vuorolla kunnarin ja kolme tavallista juoksua päästyään kahdesti mailan varteen.

Ennen sitä ja sen jälkeen molempien joukkueiden ulkopeli piti eikä juoksuilla juhlittu. Paukku pystyi tukkimaan varsinkin Janan vaihtolyöntiyritykset, jolloin kotijoukkue ei saanut oikein tilanteitakaan.

Toisella jaksolla Paukun toinen ja kolmas sisävuoro ratkaisivat ottelun. Leena Mylly löi ja Sanni Järveläinen toi kaksi juoksua. Neljännen aloittavalla Fanni Kanerva onnistui nostolla etukentälle kotiuttamaan Iida Järvisen. Jana pääsi taululle, mutta liian myöhään.

Paukun suomensarjajoukkueen pelinjohtaja Mikael Mantila hehkutti avainasemaan noussutta ulkokenttäänsä, joka oli hänen mielestään täyttä timanttia. Terhi Mantila operoi lukkarina lähes nollapelin.

– Pelasimme kyllä kauden parhaan pelin. Ulkopeli oli todella hyvää, mutta niin se oli Janallakin. Väänsimme sitten molemmilla jaksoilla ne pinnat väkisin, ja olen tähän todella tyytyväinen, Mantila kiteytti ottelun.

– Kaikki lähti tänään siitä, että jokainen hoiti oman ruutunsa ulkopelissä. Kaverilla oli vaikeuksia saada kolmostilanteitakaan.

Janan nuori joukkue oli silloin tällöin ongelmissa ulkopelissäänkin. Pelinjohtaja Mika Järvisen mukaan välierätappio Paukkua vastaan ei ole häpeä.

– Paukku pelasi ulkopeliä niin kuin tällä kentällä kuuluu pelata. Heillä pysyi pallo räpylässä ja he hyydyttivät meidän vaihtolyöntimme. Yritimme kovia, se ei toiminut, ja he hakivat etukentältäkin. Hyvälle joukkueelle hävittiin, Järvinen myöntää ja toivottaa Paukulle onnea finaalisarjaan.

Palkinnoille pääsivät Paukulta Marjukka Mäkinen ja kaksi juoksua tuonut Maarit Lindberg sekä Janalta Iida Järvinen ja hyvän ottelun kakkospuolella pelannut Annariikka Hietala.

Etelälohkon loppuotteluissa Paukkua vastaan asettuu Haminan Palloilijat, joka voitti tiukkojen vaiheiden jälkeen omassa välieräparissaan Hyvinkään Tahkon kakkosjoukkueen niin ikään puhtaasti 2–0. Sunnuntaina Hamina ryöväsi voiton Hyvinkäältä lukemin 2–6, 4–5.

Finaaleista on odotettavissa tasaisia. Hamina voitti molemmat kohtaamiset runkosarjassa, mutta vain niukasti (2–1 ja 0–1). Joukkueet keräsivät kaudelta samat pisteet, mutta Paukku kaappasi kotiedun kolmen pisteen voittojen perusteella.

– Yritämme voittaa kaikin keinoin. Käännämme jokaisen kiven ja kannon. Saamme sairastuvalta ehkä pari pelaajaa, niin saamme myös pitoa lisää joukkueeseen, sanoo Oona Svärdin paluuta kentälle odottava Mantila.

– Ulkopeli on se avain, ei ole muuta vaihtoehtoa. Vastaan tulee hemmetin hyvä sisäpelijoukkue.

Paras kolmesta ottelusta pelattava finaalisarja alkaa ensi lauantaina Hämeensaaressa, kentän mahdollisesti viimeisellä pesäpallon sarjaottelulla. Sen voittaja pääsee pelaamaan noususta Ykköspesikseen lounaislohkon voittajaa vastaan. HäSa

Asiasanat