Uutiset

Täysi pistepotti Kuortaneelta

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaiset pääsivät viikonlopun Kuortaneen matkaltaan kotiin hyvillä mielin. HPK otti sunnuntaina Mestaruusliigan ottelussa Kuortaneen urheilulukion joukkueesta lauantain tavoin 3–0 (25–19, 25–20, 25–20) -voiton.

HPK:n päävalmentajaa Jukka Koskista kolme pistettä miellyttivät.

– Pistesaldo tuli niin kuin pitikin. Peli oli aika lailla samanlainen kuin lauantaina. Tyylipisteitä ei voi jakaa, mutta peli oli kuitenkin riittävän vahvaa. Varsinkin torjuntapeli oli lauantaina ja sunnuntaina suurimmaksi osaksi isossa roolissa. Sen jälkeen vastustajan oli pakko alkaa lyödä sivu- ja yläkäsiin, ja se toi meille vaikeuksia, kun pallo pomppi rätistä miten sattuu meidän kenttään. Oikeastaan pakotimme vastustajan kikkailemaan, mutta ainakin tuntui siltä, että se vaikeutti enemmän meidän peliämme, Koskinen sanoi.

HPK ja Kuortane tahkosivat kahdessa viimeisessä erässä puoliväliin asti lähes tasatahdissa.

– Varsinkin kuudentoista tai kahdenkymmenen pisteen jälkeen ero tuli kuitenkin selvästi esiin. Ei meillä hätää ollut, vaikka Annakaan (Boricheva) ei ollut nyt niin kovassa vireessä kuin lauantaina. Pelimme riitti kuitenkin ihan hyvin, päävalmentaja summasi.

Tiivisi pelitahti

HPK:n tiivis pelitahti jatkuu jo keskiviikkona, kun se matkustaa Euraan LiigaEuran vieraaksi. Seuraavan kotiottelunsa joukkue pelaa maanantaina 2. joulukuuta tv-kameroiden edessä Liigaplokia vastaan.

– Viesti-pelin jälkeen oli toiveissa, että Marina (Skender) olisi jo seuraavassa ottelussa mukana. Sen jälkeen tuli tieto, että pelaamme vielä kaksi viikkoa ilman häntä. Siihen aikaan mahtui viisi peliä, joista olemme nyt voittaneet kolme peliä 3–0. En halua aliarvioida yhtään, mutta se on kunniotettava suoritus joukkueeltamme. Tavoitteena on ottaa vielä seurvasta kahdesta pelistäkin kolme pistettä molemmista.

Koskinen toivoo, että HPK saa keskipelinsä muutaman pelin tauon jälkeen paremmaksi.

– Harmittaa, että pelitahti on näin kova. Nyt pitäisi oikeasti päästä harjoittelemaan keskipelaajien ja passareiden yhteistyötä. Siihen ei ole oikein mahdollisuuksia. Jotenkin sitä yritetään saada takaisin sille tasolle, jolla se jo oli. Nyt on tullut perusvirheitä, esimerkiksi pallon alle menemisiä. Kolmen keskarin kanssa meidän pitää pelata, joten keskipelin täytyy olla meillä aseena. Onneksi Karoliina (Friberg) alkaa kotiutua hakkurin paikalle. Torjunnat ja torjuntapaikat alkavat olla vahvoja. Hän otti sekä lauantaina ja sunnuntaina neljä torjuntaa ja molempina päivinä olisi voinut ottaa kahdeksankin torjuntaa, Koskinen arvioi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic