Uutiset

Täysi pistepotti valui käsistä ylivoimallakin

Yksi sarjapiste tuntui tappiolta sunnuntaina Kaurialassa.

FC Hämeenlinnan pelaajat poistuivat kentältä päät painuksissa, kun yhden maalin johto Närpes Kraftia vastaan haihtui ilmaan ottelun viime hetkillä. Miesten Kakkosen ottelu päättyi lopulta lukemiin 2–2 (0–1).

Hämeenlinnalaisten harmia lisäsi se, että kotijoukkue pääsi pyörittämään peliä ottelun lopussa yli puoli tuntia yhden miehen ylivoimalla. Tunteet kuumenivat pelin kuluessa moneen otteeseen ja Kraftin Vanja Pobor lensi suihkuun kahdella keltaisella kortilla.

FC Hämeenlinnan penkilläkään ei ollut tarpeeksi jäitä hatussa, sillä jo ensimmäisellä jaksolla päävalmentaja Jussi Pellikka sai komennuksen katsomon puolelle. Yhden hylätyn maalin lisäksi viimeinen pisara Pellikan hermoille oli Kraftille 30 minuutin pelin kohdalla heppoisen näköisesti vihelletty rangaistuspotku.

Vierasjoukkue käytti tilaisuuden hyväkseen ja meni johtoon pilkulta. Hämeenlinnalaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan pelasivat ärhäkkää hyökkäyspeliä läpi ottelun.

FC Hämeenlinnan valmennusvastuuseen Pellikan ulosajon jälkeen jäänyt Jussi Lempinen olikin tyytyväinen joukkueensa asenteeseen.

– Meillä oli tänään taisteleva ilme ja ensimmäinen jakso oli täysin meidän kontrollissa. Sitten tuomari puuttui peliin, mutta emme menettäneet uskoa. Voittaminen vain on tällä kaudella ollut todella vaikeaa, Lempinen pohti.

Viisi peliä, kuusi pistettä eroa

Toisella jaksolla keltaiset kortit viuhuivat tiuhaan tahtiin. Poborin ulosajon jälkeen FC Hämeenlinna käytti miesylivoimaansa tehokkaasti hyödykseen ja vinha pyöritys palkittiin kahdella maalilla. Ensin kapteeni Mikko Kalervo toi joukkueensa tasoihin ja neljä minuuttia myöhemmin Aleksi Latvanen pamautti pallon ohi Kraftin maalivahdin.

Paikkoja oli vielä lisäosumiin etenkin taitojaan väläytelleellä Chijioke Ibekwellä, mutta mies ehti paitsioon varmasti lähes kymmeneen kertaan.

FC Hämeenlinna pelasi johtoasemassakin varsin hyökkäävää peliä ja ottelun lopussa se kostautui. Hämeenlinnalaisten puolustuksen haparoidessa Kraftin Jonas Granfors hiljensi Kaurialan yleisön tasoituksellaan.

– Kun kaveri pelaa vajaalla, voi vaikuttaa siltä, että pelataan hyökkäävästi. Halusimme pitää palloa ja välillä menetimme sen liian helposti, Lempinen selvensi.

Hämeenlinnalaisten tilanne läntisessä lohkossa on edelleen tukala, sillä joukkue on jumittunut toiseksi viimeiseksi. Eroa edellä oleviin Ilves-Kissoihin on kuusi pistettä, kun otteluita on jäljellä viisi.

Ensi sunnuntaina FC Hämeenlinnalla on kuitenkin paikka kaunistella piste-eroa, sillä se kohtaa juuri Ilves-Kissat Tampereella.

Lempinen ei suostunut vielä heittämään toivoaan.

– Vielä on viisi peliä jäljellä. Taistelu jatkuu, Lempinen vakuutti. (HäSa)

Asiasanat

Menot