Uutiset

Täysi potti ilman Skenderiä

HPK jatkaa lentopallon naisten Mestaruusliigan kärjessä. Hämeenlinnalaiset saalistivat täydet kuusi pistettä viikonloppuna kotisalissaan. Kerho nujersi virolaisen Viljandi Metallin lauantaina erin 3–1 ja rovaniemeläisen Woman Volleyn sunnuntaina samoin numeroin.

Täysi pistepotti ei varmasti yllättänyt ketään. HPK:lle oli kuitenkin tärkeätä, että voitot tulivat ilman joukkueen tähtipelaajaa Marina Skenderiä. Hän oli viikonloppuna sairaana. Lauantaina Skender ei ollut edes kokoonpanossa. Sunnuntaina hän olisi ehkä jo tullut peliin mukaan, jos homma olisi mennyt tiukaksi.

– Hienoa, että saimme kuusi pistettä ilman Marinaa. Joukkue kasvoi viikonlopun aikana. Etenkin Klisura (Sonja) ja Iricanin (Nevena) petrasivat. Se oli hyvä asia, mietti HPK:n päävalmentaja Kai Stenius sunnuntaina.

Iricanin teki kahdessa ottelussa yhteensä 39 pistettä ja oli 26 pinnan verran tehotilastossa plussan puolella. Klisuran saalis oli 32 pinnaa (+22).

Nätisti voi silti sanoa, että Skender sairasteli sopivana peliviikonloppuna. Kerhon vastustajat eivät nimittäin nyt olleet sarjan parhaasta päästä ja kummassakaan ottelussa taso ei kovin hääviksi noussut.

Lauantaina huono alku

Kerho aloitti viikonlopun kankeasti, sillä se hävisi ensimmäisen erän Viljandille. Kolme seuraavaa erää Kerho kuitenkin voitti selvästi.

Sunnuntaina HPK oli ensimmäisessä erässä ylivoimainen, kun Woman Volleyn peli oli silloin täysin hukassa. Passarin vaihto paransi kuitenkin rovaniemeläisten peliä. Kentälle tullut Katja Kylmäaho sai joukkueensa ruotuun ja peli tasoittui. Toinen erä meni vieraille, mutta sen jälkeen taas kaksi seuraavaa Kerholle.

Toisessa erässä sattui ja tapahtui – mokia pelaajille, tuomareille ja myös toimitsijoille.

Woman Volley teki Hämeenlinnassa paljon virheitä. Se teki Kerholle 32 pistettä. HPK puolestaan lahjoitti vastustajalleen 21 pinnaa.

– Kuusi pistettä kahdesta ottelusta maistuu tietysti aina hyvältä. Saimme sunnuntaina karistettua ensimmäisen erän peikkomme. Ensimmäinen erä tuli meille helposti. Sen jälkeen Woman Volleykin alkoi pelata, tuumi HPK:n keskipelaaja Pihla Pelkiö, joka pelasi etenkin lauantaina hienon ottelun.

HPK otti Viljandia vastaan peräti 22 torjuntapistettä. Pelkiön torjuntasaldo oli silloin komea yhdeksän. Laura Pihlajamäen käsiin pysähtyi viisi Viljandin hyökkäystä.

– Lauantaisesta jäi kieltämättä hyvä mieli. Meillä oli silloin kova torjunta, Pelkiö sanoi.

Hän on tällä kaudella saanut vastuuta ihan eri malliin kuin kahden edellisen kauden aikana.

– Viime kaudella penkillä istuneena voin sanoa, että pelihalut ovat kovat. Tietysti paikka kuusikossa on ansaittava. Ei se tule automaattisesti.

HPK:n passari Noora Venho oli sunnuntainakin elementissään syöttäjänä. Hänen aloituksensa olivat myrkkyä Woman Volleylle. Paljon peliaikaa viikonloppuna sai myös Riikka Tiilikainen. Hänestä on Kerholle vielä paljon iloa kauden vanhetessa.

Henkseleitä ei voi paukuttaa

Kai Stenius myönsi, ettei HPK:n peli ollut sitä tasoa, että henkseleitä voisi paukuttaa.

– Ei voi olla yhtään rinta rottingilla. Töitä on edessä vielä paljon, hän vakuutti.

Lauantaina HPK:n vastaanotto oli kehnossa jamassa. Harvoin pelin voittaa, jos prosentti on vain 34. Sunnuntaina nosto parani, mutta parantamisen varaa jäi silloinkin. Torjuntapelissään Kerho ei ollut puolestaan sunnuntaina niin kova kuin lauantaina.

Woman Volleyn nosto oli hakusessa Kerhoakin enemmän. HPK pommitti tuttua Karoliina Kyllöstä. Kyllönen nosti 48 aloitusta, prosentti oli vain 29. Taktiikka piti, sillä nostourakka vei takuulla myös Kyllösen hyökkäystehoja.

– Ensimmäinen erä näytti, kuinka tytöt pelkäävät näitä pelejä. Ei ole rutiinia vielä paljon. Hyvä kuitenkin, että saimme noustua umpisurkean avauserän jälkeen kohtalaiseen peliin, mietti Woman Volleyn valmentaja Pasi Rautio, joka jeesasi viime keväänä Kerhoa Steniuksen apuna pudotuspeleissä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020