Uutiset

Täysillä loppuun saakka! Katso maalikoostevideo

Kolme maalia, eikä omissa soinut kertaakaan. Hämeenlinnan Pallokerho pääsi joulun viettoon mukavissa tunnelmissa. Joukkue kukisti torstaina kauden ensimmäisen nollapelinsä pelanneen maalivahtinsa Mika Järvisen johdolla Tampereen Ilveksen.

Veskari Järvisen ei edes tarvinnut venyä aivan parhaimpaansa Ilveksen kaadossa. Mies torjui illan aikana vain 17 kertaa.

– Puolustuksemme pelasi erittäin hyvän ottelun. Koko joukkue jaksoi taistella myös loppuun saakka, Järvinen sanoi.

Vähäinen torjuntamäärä ei kuitenkaan himmennä kauden kuudennetoista ottelunsa pelanneen Järvisen nollapeliä. Pahoja tilanteita Kerhon maalillekin nimittäin riitti.

– Kyllä nollapeli on aina nollapeli ja tästä on todella kiva lähteä joulun viettoon. Nyt pelasimme juuri niin kuin sovittiin ja heti tuli tulosta. Mitään ihmeitäkään se ei lopulta vaatinut, Järvinen muistutti.

Mainion ottelun pelasivat myös Kerhon ykkösketjun miehet Jere Sallinen (2+1), Ville Viitaluoma (0+1) ja Eric Fehr (1+1). Sallinen teki ylivoimalla ensimmäisen ja kolmannen maalin. Fehr oli puolestaan asialla Kerhon toisessa maalissa. Pistetilejään lihottivat lisäksi syötöillä puolustajat Dan Spang ja Ossi-Petteri Grönholm.

Rendulic …väläytteli jälleen

Myös Juha Kiilholman ketju (laidoilla Marko Luomala ja Arsi Piispanen) esiintyi edukseen torstaina. Unohtaa ei sovi nelosketjun kroatialaista laitahyökkääjää Borna Rendulicia, joka pujotteli ilvesten välissä näyttävästi. Vielä kun nuori mies alkaa osua maalitolppien väliin, niin hyvä tulee.

Sarjajumbo Ilves oli todella vaisu Hämeenlinnan visiitillään. Ei edes NHL:n Stanley cupin voittajilla Daniel Paillla ja Maxime Talbotilla ryyditetty ykkösketju saanut lätkää Kerhon verkkoon. Ilveksen ykkönen oli kuitenkin joukkueen selvästi vauhdikkain lenkki.

Likaisen työn tekijät saivat kiitosta

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen. Hän kiitteli varsinkin joukkueensa likaisen työn tekijöitä.

– Eihän tämä kyllä ollut mikään supernautittava jääkiekkopeli. Järvisen nollapeli oli tietysti tärkeä. Silloin tapellaan voitosta. Paransimme peliämme toisessa erässä ja jaksoimme painaa loppuun saakka. Ykköskenttä teki tänään maalit, mutta irtokiekkoja voittaneet, kovasti taistelleet ja paljon likaista työtä tehneet Luomala, Aarnio (Antti) ja kumppanit ansaitsevat myös kehuja, Selin muistutti.

Kerhon paketti pysyi hyvin kasassa koko ottelun. Tiistain Pelicans-ottelun lopun repsahtamisesta ei ollut tällä kertaa pelkoa. Voitolla joukkue päästeli paineita juuri sopivassa rakosessa.

– Onhan se paljon mukavampi lähteä tauolle voitolla kuin neljän tappion putkessa. Siinä on valtava ero, Selin sanoi.

Sarjajumbo Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen on ollut tällä kaudella niukkasanainen mies. Ritariareenan torstaisessa lehdistötilaisuudessa sanat putoilivat Raipen huulilta tavallistakin hitaammin.

– No, ei tässä ole paljon mitään sanottavaa. Vastustaja oli kyllä parempi. Meillä on ollut joka pelissä mahdollisuus voittoon, siitä ei ole kiinni. Emme kuitenkaan osaa tehdä sitä oikein. Emme osaa maksaa hintaa kokonaisvaltaisesti voittamisesta, Helminen harmitteli. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic