fbpx
Uutiset

Täyttä asiaa puolustuksesta

Everstiluutnantti evp Pekka Kantakoski kirjoittaa taas täyttä asiaa uusimmassa kirjassaan. Ennen talvisotaa Suomi uhrasi vähäiset puolustusmäärärahansa panssarilaivoihin, jotka kelpasivat vain ilmatorjuntatykkien alustaksi tosipaikan tullen.

Nyt hapettuu piloille Upinniemessä kallis ilmatyynyalus, joka on todettu virheinvestoinniksi, eikä rivimies jaksa uskoa, kalliin ohjusveneprojektin olevan sen parempi sijoitus kokonaismaanpuolustusta ajatellen.

Aivan uskomattomalta tuntuivat uutiset viime vuonna: Itä-Saksasta ostetut panssarit eivät muka enää kelpaisi mihinkään meidän peitteisessä maastossamme!

Ymmärrän hyvin, että amiraaleille pitää löytyä laiva mieheen, onhan heitä nyt jo varmaan kolmannes kenraalikunnastamme. Kohta on tilanne sama amiraalien osalta kuin toisen maailmansodan Italian armeijassa. Siellähän kenraaleita väitettiin riittävän perusyksikön päälliköiksikin.

Haihattelut kriisinhallintajoukoilla maksavat kalliisti tulevaisuudessa meidän nuoret miehemme, kun kohtalo heittää koettelemukset kansamme kohdalle.

Samaan aikaan kun panssariprikaatit katsottin liian helposti tuhottaviksi, rakennetaan kallista Amos-kranaatinheitinvaunua. Miten ihmeessä se olisi taistelupanssarivaunua paremmin suojassa?

Kranaatinheittimistölle paras suoja on kaivettu potero isänmaamme povessa.

Välineitä kaivautumiseen ja liikkumiseen olisi saatu murto-osalla Amoksen hinnasta: “mönkijöitä” vetureiksi ja bobcat-tyyppisiä pienoiskaivureita nopeiksi kaivautumisvälineiksi.

Teronpoika

Hämeenlinna

Menot