Uutiset

TCC:lle kultaa ja pronssia triathlonin SM-perusmatkalta

Tawast Cycling Clubin Pauliina Koistinen avasi uransa perusmatkan triathlonistina tyylillä. Hämeenlinnalainen 30-vuotias Koistinen otti Kuopiossa SM-kultaa sarjassa N30–34 ajalla 2.39.33. Kyseessä oli Koistisen kaikkiaan kolmas triathlonkilpailu. Hän oli oman sarjansa johdossa uintiosuudesta lähtien ja voitti lopulta noin minuutin turvin.

– Uinti oli positiivinen yllätys, pyöräily ja juoksu sujuivat odotetulla tavalla. Sijoituksesta minulla ei ollut tietoa missään vaiheessa, tein vain omaa suoritustani, hän kertoo.

Loppuaika oli 5–10 minuuttia kovempi, mitä Koistinen uskalsi itseltään odottaa ja hän piti myös kisan tunnelmaa loistavana. Osaan triathlonin eri lajeista Koistinen on tehnyt tuttavuutta vasta varsin lyhyen aikaa.

– Teininä olen uinut kilpaa ja juoksua olen treenaillut nyt kolme, neljä vuotta. Pyöräily taas on minulle ihan uusi tuttavuus, vasta tänä keväänä ostin kilpapyörän.

Naisten 35–39-vuotiaiden sarjassa TCC:n Jenni Mattila kohensi sijoitustaan Joroisten SM-puolimatkalta yhdellä ja otti pronssisen mitalin. Aika 2.31.30 kertoo sarjan kovasta tasosta.

– Edelläni olivat Joroisten ykkönen ja kakkonen ja kiva, että oma sijani muuttui nyt nelosesta kolmoseksi.

Juoksussa Mattila oli ikäluokkasarjojen naisten nopein, vaikka passaili vauhtiaan ensi viikonvaihteen Tahkon täysmatkaa silmällä pitäen.

– Sain hyvin väliaikoja koko kisan ajan ja ero pronssisijaan kaventui jo pyöräilyn lopussa. Juoksussa nousin kolmoseksi heti alkumatkalla ja kun totesin, että erot ovat selviä, säästelin tarkoituksella jalkoja.

Myös Mattila kehui kisan maisemia ja tunnelmaa.

– Uinti oli tänään suhteellisen hyvä, pyöräilyyn olen lajeista tyytyväisin. Rata oli mutkikas ja kapea ja sisälsi paljon mäkiä joten se oli vähän kuin ralliautoilua, hän luonnehtii.

Tahkolle Mattila starttaa paitsi kokeilemaan rajojaan täysmatkalla, myös puolustamaan Finntriathlonin kaikki sarjat käsittävän Kerää koko sarja –kilpailun kolmatta tilaa.

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020