fbpx
Uutiset

Teatteri Siperialta kesäteatteria Kaupunginpuistoon

Hämeenlinnan kesäteatterin ensi kesän esityksestä vastaa tamperelainen Teatteri Siperia. Teatterit ovat solmineet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen kausiksi 2012-2014.

Hämeenlinnan kesäteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Harri Laine sanoo, että sopimuksella haluttiin saada aikaisiksi uudistus Kaupunginpuiston kesäteatterissa, jota on pyöritetty jo noin 20 vuotta samalla konseptilla.

-Odotuksena ei ole mitään radikaalia uutta, mutta jonkinlainen uusi tuulahdus kuitenkin, hän sanoo.

Käytännössä teatteri Siperia vastaa ohjelmiston taiteellisesta suunnittelusta, hankkii esiintyjät ja vastaa esityksen taiteellisesta toteutuksesta.

Tuotannosta, markkinoinnista ja oheispalveluista vastaa edelleen Hämeenlinnan kesäteatteri.

Laineen mukaan yhteistyöllä ei haeta taloudellisia säästöjä, mutta siitä ei myöskään koidu lisää kustannuksia.

-Se, mitä tähän asti on käytetty taiteelliseen tuotantoon, siirtyy nyt siperialaisten käyttöön.


“Kiinnostava ?mahdollisuus”

Teatteri Siperian hallituksen puheenjohtaja Tuukka Huttunen pitää Kaupunginpuiston kesäteatteria kiinnostavana mahdollisuutena, josta siperialaiset haluavat ottaa selvää.

-Tarkoituksemme on yksinkertaisesti tehdä korkeatasoisia teatteriesityksiä. Painopiste on ehkä komediallisessa puolessa, mikä sekään ei ole vierasta meille, hän sanoo.

Matka Tampereen keskustasta Hämeenlinnan Kaupunginpuistoon ei ole hyppy tuntemattomaan.

Tuukka Huttunen oli kiinnitettynä Hämeenlinnan kaupunginteatteriin vuosina 2002-2004 ja esiintyi sen jälkeen vielä mm. Teuvo-musikaalissa.

Huttunen ja Siperian perustajajäseniin kuuluva Antti Mikkola näyttelivät myös Kaupunginpuiston Paratiisi-näytelmässä 2008, ja Mikkola muistetaan myös kaupunginteatterin Villit vuodet -musikaalista.

-Tiedämme mihin olemme tulossa ja meidät tiedetään siellä, Huttunen sanoo.

Ensi kesän näytelmä ja sen työryhmä julkistetaan tammikuussa 2012.


Ryhmälähtöinen ?teatteri

Teatteri Siperia on vuonna 2005 perustettu tamperelainen ammattiteatteriryhmä. Sillä ei ole taiteellista johtajaa, vaan teatteria johtaa taiteellinen kollektiivi.

Siperia ilmoittaa tekevänsä nykyteatteria ja kehittävänsä ryhmälähtöisiä työtapoja. Näyttelijäkunta palkataan produktiokohtaisesti.

Siperialle myönnettiin 2010 Tampereen kulttuuriteko -palkinto. Viime keväänä se sai Eino Salmelaisen tunnustuspalkinnon. (HäSa)

Menot