fbpx
Uutiset

Teddykarhusta pian lastenvahti

Ohjelmistojätti Microsoft senkun laajentaa toimenkuvaansa. Firma ilmoitti tuoreesta hankkeestaan, jossa se kehittää lastenvahdiksi kykenevää teddykarhua.

Uudenlainen halinalle sisältää kameran ja tehokkaan tietokoneen. Niiden avulla otus pystyy tunnistamaan puhutun äänen ja kasvonilmeet.

Teddykarhun on määrä kyetä vuorovaikutukseen pikkulapsen kanssa eli leikkimään lasten kanssa ja jopa lukemaan nassikoille tarinoita.

Bittinallen voi kytkeä myös langattomaan internetyhteyteen. Näin vanhemmilla on mahdollisuus seurata karhun silmien kautta, mitä heidän jälkikasvunsa touhuaa.

– Tämän takana on visio siitä, että vanhemmille avautuu mahdollisuus olla kahdessa paikassa yhtä aikaa, kuvailee Microsoftin tutkija Steven Bathiche.

Teddykarhusta on kehitteillä myös toimistoversio. Se osaa muun muassa yhdistää kokouspuheluita.

STT

Entinen Sex Pistol: Vähemmän tv-kiroilua

Radikaaleista tapaa tulla ajan myötä konservatiiveja. Takavuosien kohuyhtyeen Sex Pistolsin entinen jäsen vaatii nyt, että tv-ohjelmista pitää vähentää kiroilua.
Moraalinvartijan viittaan pukeutuu Pistolsien ex-basisti Glen Matlock.

Asian tekee herkulliseksi se, että Pistols rynni aikanaan otsikoihin käyttämällä f-alkuista kirosanaa tv-ohjelmassa. Syntyneen kohun seurauksena tv-haastattelija Bill Grundy menetti työnsä.

– On pateettista, kun ihmisen kiroilevat (tv:ssä) vain kiroilun itsensä vuoksi. Asialle pitäisi tehdä jotain, 48-vuotias Matlock puhkuu.

Hän kertoo inhoavansa tilanteita, joissa hänen lapsensa joutuvat kuulemaan törkeyksiä mediassa.

Glen Matlock oli mukana kirjoittamassa Pistoolien hittejä kuten Anarchy in The UK ja God Save The Queen.

Suomi kielsi 70-luvulla Sex Pistolseilta konsertin Suomessa sen jälkeen, kun Helsingin Sanomien toimittaja oli kuvaillut yhtyeen musiikkia “räkäiseksi kätkätykseksi”, jossa keskeinen soitin on “mekaaninen äänensärkijä”.

STT

Singaporessa ei lempi leisku

Singaporen asukkaat ovat poikkeuksellisen tyytymättömiä parisuhteisiinsa, käy ilmi kansainvälisestä parisuhdetutkimuksesta.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan peräti 39 prosenttia haastatelluista singaporelaisista ilmoitti olevansa tyytymättömiä parisuhteisiinsa. Vastaavasti vain 14 prosenttia singaporelaisvastaajista ilmoitti olevansa erittäin tyytyväisiä suhteisiinsa, kun vastaava luku Yhdysvalloissa oli 48 prosenttia.

Amerikkalaisen avioliitto- ja perheterapiaan erikoistuneen Prepare-järjestön teettämässä tutkimuksessa vertailtiin yhdeksän teollisuusmaan asukkaiden tyytyväisyyttä parisuhteisiinsa. Tulokset olivat muutoin varsin tasaisia, mutta Singaporen lukemat olivat selkeästi muita heikommat.

Tutkimuksen johtaja, perheterapeutti David Olson arvioi, että singaporelaisten tyytymättömyys johtuu heidän taipumuksestaan vältellä konflikteja, jonka vuoksi he eivät sano mitä ajattelevat.

Hieman yli neljän miljoonan asukkaan Singapore on muidenkin mittareiden mukaan varsin rakkaudeton yhteiskunta.

Kondomivalmistaja Durexin seksuaalisen aktiivisuuden vertailussa Singapore on jo kolme vuotta peräjälkeen sijoittunut viimeiseksi. Myös maan syntyvyysaste putosi viime vuonna ennätyksellisen alhaiseksi.

STT

Menot