Uutiset

Teemme kaikkemme Ritarihallin turvallisuuden takaamiseksi

Valitettavasti kaikkiin tilanteisiin ei voi etukäteen varautua.

Juha Lampela hyökkäsi mielipidepalstalla voimakkaasti (HäSa 3.2.) Hämeenlinnan Jäähalli Oy:tä, ja sen henkilökuntaa vastaan kirjoituksessaan 3.2.2007.

Ottelutapahtumat ovat aina tärkeitä tapahtumia meille henkilökunnalle. Meillä on ohjeet, kuinka jokaiseen otteluun valmistaudumme. Otteluun valmistautuminen alkaa jo aamulla, jossa tarkastetaan kaikki pienetkin riskitekijät hallissa. Niihin kuuluu myös päätyverkkojen tarkastaminen ja tarvittaessa niiden paikkaaminen.

Tapaan aina ennen ottelua otteluvalvojan, jonka SM-liiga on paikalle määrännyt. Käymme hänen kanssaan läpi ottelussa olevat mahdolliset riskit aina vierasjoukkueen faneista lähtien. Meillä on tarkat ohjeet siitä, miten toimitaan missäkin tilanteessa.

Tiedostamme kyllä mahdolliset uhat, mutta valitettavasti kaikkiin tilanteisiin ei voi etukäteen varautua. Jokaisessa ottelussa tulee useita, joskus jopa kymmeniä, ehdotuksia eri asioiden kehittämiseksi. Ottelun jälkeen tapaan myös usein otteluvalvojan ja käymme läpi tapahtumat. Lisäksi jokaisesta ottelusta teemme raportin SM-liigalle.

Näin tapahtui myös torstaina 1. helmikuuta HPK-Pelicans -ottelussa. Minulla ja otteluvalvojalla ei ollut mitään erimielisyyttä.

Tapaan kauden aikana kymmeniä, ellen satoja, otteluvalvojia myös muualla kuin Hämeenlinnan Ritarihallissa, eikä minulla ole ollut heidän kanssaan koskaan mitään ongelmia. Keskusteluyhteys on aina toiminut.

Kyseisenä torstaina tapasin tilastomies Lampelan C4- katsomossa kesken pelin ja keskustelimme keskiviikkoiltaisesta 31.1. A-junioreiden ottelusta ja siinä käytetyistä maaleista, joista hän oli otteluvalvojana huomauttanut.

Lampela on ainoa otteluvalvoja, joka ei ole suostunut keskustelemaan asiallisesti kanssani ongelmatilanteesta.

Samassa yhteydessä hän käänsi keskustelun myöhemmin kirjoituksessaan mainitsemaansa toimitsija-aition suojaverkkokysymykseen. Ilmoitin hänelle, että en voi juuri sillä hetkellä mennä laittamaan verkkoa toimitsija-aitioon, ja että tässä yhteydessä keskustelua on turha jatkaa. Ottelun jälkeen en tavannut Juha Lampelaa missään tilanteessa, joten en myöskään voinut hänelle mitään kommentoida ottelun tapahtumia.

Olen keskustellut myös SM-liigan erotuomarijohtajan kanssa asiasta ja sovimme, että asioita mietitään tulevalla viikolla. Olen varma, että löydämme ratkaisun, joka tyydyttää kaikkia osapuolia.

Lampela viittaa myös työsuhteeseen, jossa hän ilmeisesti kuvittelee olevansa Hämeenlinnan Jäähalli Oy:n kanssa.

Hämeenlinnan Jääkiekkoerotuomarit ovat samanlainen käyttäjäryhmä kuin muutkin käyttäjät Hämeenlinnan Jäähalli Oy:n näkökulmasta. Mitään työsuhdetta tai siihen viittaavaa ei ole olemassa.

Totean vielä, että Lampela, poiketen kirjoituksestaan, ei ole ilmaissut koskaan millään lailla olevansa huolissaan muiden käyttäjien tai yleisön turvallisuudesta.

Toivon, että jatkossa Lampela keskittyy hoitamaan mahdollisimman hyvin niitä tehtäviä, joita varten hänet on otteluihin pyydetty, ja antaa meille yhtiössä työrauhan hoitaa omia työtehtäviämme. Pyrimme parantamaan omaa toimintaamme kaiken aikaa ja toivon, että kaikki henkilöt jatkossakin voivat toimia hyvin yhteistyössä ottelutapahtuman parhaaksi.

Toivon, että jatkossakin yleisö voi viihtyä Ritarihallin loistavassa tunnelmassa turvallisesti, teemme kaikkemme sen eteen.

Jorma Hassinen

toimitusjohtaja

Hämeenlinnan Jäähalli Oy

Päivän lehti

21.1.2020