Uutiset

Teemu Rautiainen ei jatka Kerhon liigamiehistössä

Juuri kun Hämeenlinnassa on ennätetty nauttia HPK:n omien kasvattien hyvistä esityksistä jääkiekon Liigassa, lentää ämpärillinen kylmää vettä kiekkojännärien niskaan – hyökkääjä Teemu Rautiainen pelaa ensi kaudella Tampereen Ilveksessä.

Neljä kautta Kerhon liigamiehistössä pelannut 22-vuotias Rautiainen jättää kasvattajaseuransa hyvän kauden päätteeksi. Hän pelasi runkosarjassa 50 ottelua tehoilla 10+8. Neljässä play off -ottelussa nopean kiekkoilijan saldo oli 3+1. Rautiainen oli hurjaan vireeseen loppukaudesta yltyneen HPK:n parhaita pelaajia.

Rautiainen jättää HPK:n hieman haikeissa tunnelmissa.

– Totta kai olisi ollut hienoa jatkaa sitä mihin jäimme tänä keväänä, mutta Ilves halusi minua nyt enemmän riveihinsä. Maisemien vaihtaminen tekee myös aina silloin tällöin hyvää. Uskon pääseväni pelaamaankin enemmän, vaikka tietenkin paikka joukkueessa pitää ensin ansaita, Rautiainen sanoo.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela myöntää, ettei HPK pystynyt tarjoamaan Rautiaiselle riittävän hyvää sopimusta.

– Teemun hyvä kausi nosti miehen hintalappua. Näinhän se menee aina – pelaajat kehittyvät ja seuroilla on rajalliset pelaajabudjetit. Totta kai olisimme halunneet pitää miehen Hämeenlinnassa, mutta tällä kertaa se ei ollut mahdollista, Korpela sanoo.

Korpela korostaa, että pelaajakaupoissa on aina kaksi osapuolta.

– Pitää muistaa, että pelaajat tekevät myös omia ratkaisujaan, Korpela lisää.

Nikkilän kanssa neuvotellaan

HPK:n liigajoukkueella on koossa 18 pelaajan rinki. Toimitusjohtaja Korpelan mukaan seura käy neuvotteluita parhaillaan muun muassa 21-vuotiaan puolustajan Petteri Nikkilän kanssa, joka on Rautiaisen tavoin HPK:n kasvatteja.

– Ymmärrän hyvin, että pelaajakaupat varsinkin omien kasvattien osalta puhuttavat kovasti. Rautiaisen lähtö ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun joudumme luopumaan hyvästä pelaajasta. Toivottavasti saamme kuitenkin ensi kaudeksikin hyvän joukkueen. Haemme riveihimme parhaillaan myös yhtä kärkisentteriä, toimitusjohtaja Korpela kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic