Uutiset

Teemu Rautiainen on päässyt liigarytmiin

HPK:n hyökkääjä Teemu Rautiainen juhli viime kauden päätteeksi jääkiekon nuorten SM-liigan pistepörssin voittoa. Tällä kaudella Rautiainen on murtautunut Kerhon liigajoukkueen pelaavaan miehistöön ja on alkuvaikeuksien jälkeen päässyt hyvin liigarytmiin.

-Pieni poika oli alkuun ehkä vähän hukassa, mutta olen päässyt koko ajan peliin paremmin sisälle ja oppinut pelaamaan isojen poikien pelaamista. Olen saanut jalkoja liikkeelle ja puolustuspäässä järkeä pelaamiseen. Nyt pystyn jo pelaamaan omaa peliäni, enkä vain selviytymään kentällä, Rautiainen sanoo kauden alusta.

171-senttisen hyökkääjän mielestä nuorten ja miesten liigojen välillä on iso ero.

-Vauhdissa ja voimassa on isoin ero. A-nuorissa on paljon enemmän aikaa tehdä kiekon kanssa asioita. Liigassa pitää olla koko ajan valmiina ja tietää jo etukäteen mitä tehdä. Liikkeessä pitää pysyä koko ajan. Pysähtyä ei saa missään vaiheessa, tai muuten isot pakit heittävät seinälle, Rautiainen vertaa.

Kerho kohtaa tiistaina Ritariareenassa Espoon Bluesin. Bluesin päävalmentaja vaihtui viime kauden päätteeksi, kun Petri Matikainen lähti mestari-HIFK:n valmentajaksi ja Lauri Marjamäki otti ohjat Espoossa.

-Blues pelaa samanlaista peliä kuin ennenkin eli sellaista jätkäkiekkoa. Marjamäki oli pelitavan takana jo aikaisemmin, vaikka Matikainen olikin päävalmentajana, muistuttaa HPK:n valmentaja Petteri Hirvonen.

Bluesin on viime aikoina kuohunut. Miljonääriomistaja Jussi Salonoja kyllästyi pumppaamaan omaa rahaansa jatkuvasti tappiota tekevään seuraan ja pisti sen myyntiin. Hirvonen ei kuitenkaan usko, että asialla on suurta merkitystä espoolaisten peliin.

-Kaikki tietysti vaikuttaa kaikkeen, mutta Espoossa tehdään varmasti koko ajan töitä, ettei se vaikuta. Pelaajat pelaavat ja herrat hoitavat herrojen hommia. Tietysti toivon, että kohu vaikuttaa mahdollisimman paljon, mutta en siihen usko, Hirvonen sanoo.

Kerho pelannee tiistaina samalla kokoonpanolla kuin lauantaina Kuopiossa. Pelaavan maalivahtinsa HPK ilmoittaa vasta tiistaina. (HäSa)