Uutiset

Teemu Tamminen hallitsee tähtipörssiä

Riihimäen Cocksin Teemu Tamminen on hallinnut suvereenisti kuluneen syyskauden ajan käsipallon SM-liigan tähtipörssiä.

Marraskuussa sarjan kärkijoukkueen maalitykki palkittiin jälleen kuukauden tähtipelaajana. Tamminen oli liigan tähtipelaaja myös syys- ja lokakuussa, jolloin hän jakoi tittelin Thomas Lindströmin (HC West) kanssa. Aiemmin kausilla 2006–2008 Tamminen on valittu yhteensä kolmesti kuukauden tähtipelaajaksi.

Jokaisessa pääsarjaottelussa kaudesta 2000–2001 alkaen on valittu kolmen, kahden ja yhden tähden pelaajat ja kuukauden päätteeksi palkitaan eniten tähtiä kerännyt pelaaja. Kauden päätteeksi tähtien perusteella valitaan myös liigan tähdistöjoukkue.

Kolmesti peräkkäin tähtipelaajan tittelin on saavuttanut aiemmin vain Mikael Källman kaudella 2000–2001. Lisäksi kolmesti saman kauden aikana tähtipelaajaksi on valittu Benny Broman kaudella 2010–2011.

Marraskuussa Tamminen sai neljässä ottelussa yhteensä kymmenen tähteä ja koko syksyn saldo on 23 tähteä. Toisena on Dickenin Patrik Roslander (13). Marraskuussa toiseksi eniten tähtiä keräsi HC Westin Miro Koljonen (6).

Cocksista tähtiä keräsivät marraskuussa myös Kristian Jansson (4), Antti Rogenbaum (3), Yevgen Umovits (3) ja Ahti Rogenbaum (1).

Maaleja Tamminen on heittänyt syyskauden kymmenessä ottelussa jo 95. Lähimmäs ovat päässeet pelin enemmän pelanneet Akilleksen Sergly Shevchenko (91) ja Mihail Kobzev (75) sekä Dickenin Benny Broman (75). Cocksista toiseksi eniten maaleja on heittänyt Kristo Järve (44). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic