Uutiset

Teemu Vuorisen urakka alkaa olla loppusuoralla

Hämeenlinnalainen kehonrakentaja Teemu Vuorinen, 33, ei ole tänä kesänä turhaan hikoillut kuntosalilla. Lauantaina Jyväskylän SM-karsintakisassa lavalle nouseva Elite Classic Gymin mies on tiukassa kunnossa ja tavoittelee paikkaa kolmen viikon kuluttua Lahdessa järjestettävään SM-finaaliin.

– Jyväskylän karsinnoissa pitää sijoittua kuuden sakkiin, jolla selviää finaaliin. Karsintakisa on jo kova urakka, mutta kyllä päätavoitteeni on yltää mitaleille finaalissa. Tällä kertaa keskityn vain omaan tekemiseeni ja olen jättänyt taka-alalle kaikki häiriötekijät. En ole nähnyt edes SM-kisojen osallistujalistaa, Vuorinen nauraa.

”Teme” kilpailee kolmatta kertaa SM-kisoissa. Miehen paras saavutus yleisessä sarjassa on alle 100 kilon sarjan pronssimitali vuodelta 2009. Samana vuonna paukut riittivät lisäksi hopealle Itä-Suomen mestaruuskisoissa.

– Sen jälkeen olen joutunut pitämään välivuosia muun muassa selkävaivojen takia, mutta nyt olen taas päässyt treenaamaan kovaa ja tulostakin on tullut. Tamperelaisen ammattilaisen Jari Mentulan ohjelmilla olen treenannut joulukuusta toukokuuhun kaksi kertaa päivässä. Kesän dieettivaiheen loppusuoralla apunani on ollut myös Jerry Ossi, Vuorinen kertoo.

Vuorinen kilpailee SM-karsinnoissa raskaassa sarjassa. Finaaliin hän kiristelee kuitenkin sarjaan alle 90 kiloa.

– Painoin kesäkuun alussa 108,5 kiloa, mutta pikkuhiljaa olen vetänyt painon noin 95 kiloon. Viiden kilon pudotus finaaliin ei pitäisi olla enää kova urakka, Vuorinen arvelee.

Olkapään sivuille kovaa kyytiä

Vuorinen sai paljon aikaan kevään harjoitusjakson aikana. Muun muassa olkapään sivuosiin on kertynyt lisää massaa.

– Olen onnistunut saamaan myös epäkäslihaksia pois pelistä. Ne olivat aiemmin ihan liian hallitsevat lihakset poseerauksessani. Olkapäätreenejä olen vastaavasti tehnyt parhaimmillaan kolme kertaa viikossa.

– Uudessa treeniohjelmassani harjoittelin samaa lihasta kaksi kertaa päivässä. Aamulla vedin raskailla painoilla ja illalla olivat vuorossa jättiläissarjat. Yhden treenin aikana tein parikymmentäkin eri liikettä. Se on tehnyt terää ja nyt olen 95-kiloisenakin paljon tiiviimpi kuin aiemmin. Tuntuma omaan kroppaan on myös kehittynyt.

Vuorinen on saanut varmuutta myös poseeraukseensa.

– Siihen olen saanut lisää rauhallisuutta. Lavalla pitäisi nimittäin pysyä paikallaan muutamia sekunteja jokaisessa poseerauksessa. En ole luontainen esiintyjä, mutta lavalla on paljon itsevarmempi olo, kun tietää olevansa hyvässä kunnossa, Vuorinen kuvailee.

Vuorinen harjoittelee nykyisin omalla salillaan. Hän myös edustaa kisoissa Elite Classic Gymiä.

– Oma sali on motivoinut todella paljon, vaikka töitäkin on piisannut yrityksen pyörittämisessä. Olemme panostaneet jalka- ja selkälaitteisiin, jotka ovat meillä se ykkösjuttu. Kalustin salin tavallaan itselleni ja ajattelin, että nyt se kelpaa myös kuntosaliasiakkaalle, Vuorinen sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020