fbpx
Uutiset

Tehopysäköintiä Verkatehtaalla

Pysäköiminen on vaikea laji. Siitä saatiin hyvä esimerkki keskiviikkona Verkatehtaan luona, kun niin sanotulle hiekkaparkille syntyi niin tiivis liikennesolmu, että useat autot jäivät täysin jumiin.

Väliaikaiseksi pysäköintialueeksi tarkoitetulla hiekkakentällä ei ole merkittyjä pysäköintiruutuja tai mitään muitakaan apuvälineitä kertomassa oikeasta pysäköintitavasta. Niinpä kentälle syntyi aamupäivän aikana ilmeisesti ihan vahingossa tilanne, jossa pitkä rivi autoja jäi täysin jumiin kahden muun autorivin väliin.

Satimessa oli kymmenkunta autoa. Ainoa vapaa poistumissuunta näille autoille olisi ollut suoraan ylöspäin. Koska lentäviä autoja ei vielä näin 2000-luvullakaan ole käytössä, joutuivat motitettujen autojen omistajat vain odottamaan toisten autojen omistajien saapumista paikalle.

Yksi väärin pysäköidyistä autoriveistä sai sakkolaput, mutta se ei auttanut jumiin jääneitä pääsemään liikkeelle.

Mitä autoilija voi tällaisessa tilanteessa oikein tehdä, liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Rauli Syrjälä ?

-Pysäköinninvalvojat tai poliisit voisi kutsua sakottamaan, mutta sehän ei ratkaise itse ongelmaa. Jos autot olisivat aiheuttaneet suoranaista vaaraa muulle liikenteelle, me olisimme voineet hinauttaa ne pois omistajan kustannuksella. Nyt ei käsittääkseni ollut sellainen tilanne.

-Jos minä olisin yksityishenkilönä tuollaisessa paikassa, niin ehkä lähtisin rekisterinumeron perusteella selvittämään auton omistajaa numerotiedustelusta. Se maksaa muutaman euron, mutta on todennäköisesti nopein tapa ratkaista tilanne. Samalla autoaan siirtämään soitettu saa pienen häpeärangaistuksenkin.

Ette varmaankaan suosittele Etelä-Euroopassa usein nähtävää tapaa, eli tientukkeen puskemista pois omalla autolla ?

-En todellakaan, sillä siitä seuraa vain korvausvelvollisuus ja iso lasku itselle. Väärinpysäköiminen ei oikeuta mihinkään oman käden oikeuteen. (HäSa)

Menot