Uutiset

Tehoton HPK jäi taas nollille

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue on pakkovoiton edessä SM-sarjan finaaliotteluissa JYPiä vastaan. Kerho hävisi sunnuntain kotiottelunsa maalein 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) ja on tappiolla ottelusarjassa voitoin 2–0. Mestaruus on katkolla JYPille keskiviikkona Jyväskylässä. Tarvittaessa finaaleja jatketaan ensi viikonvaihteessa Hämeenlinnassa ja Jyväskylässä.

HPK paransi esitystään lauantaina Jyväskylässä pelastusta finaaliavauksesta. Maalinteko tuottaa kuitenkin edelleen tuskaa, sillä vielä kertaakaan Kerho ei ole saanut kiekkoa JYPin maaliin.

Kerho aloitti sunnuntain ottelun hyvin. Vauhtia piisasi kaukalossa ihan eri lailla kuin lauantaina Espoossa.

JYP pääsi kuitenkin kuin varkain johtoon toisessa erässä (ajassa 32.52). Saila Saaren veto upposi helposti HPK:n maalivahdin Kiira Laineen taakse.

Riikka Välilä oli puolestaan asialla 2–0-maalissa (45.43). Lopullisesti HPK:n selkäranka nitkahti Välilän tekemään kolmanteen maaliin, jonka maajoukkuehyökkääjä tälläsi HPK:n verkkoon alivoimalla (49.23).

Seitsemällä maajoukkuepelaajalla ryyditetty JYP on kova joukkue. Se tuli selväksi sunnuntainakin, mutta kyllä Kerhokin näytti osaamistaan varsinkin toisen erän puoleen väliin saakka. Kotijoukkue pysyi hyvin tällä kaudella kaikki 32 otteluaan voittaneen JYPin kyydissä.

– Siihen saakka kaukalossa nähtiin hyvää peliä. Vastakkain oli SM-sarjan kaksi parasta joukkuetta. Meillä on nyt vain suuria ongelmia maalinteon kanssa. Ylivoimapelikään ei natsaa, vaikka laukauksetkin menivät tänään meille ihan selvin numeroin, harmitteli HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen.

Mäkinen oli tyytyväinen joukkueensa vauhtiin kaukalossa.

– Joka likka nosti selvästi tasoaan lauantain pelistä. Kiekko liikkui jo ihan hyvin, mutta paikoista pitää vielä saada kiekkoja sisään, Mäkinen muistutti.

HPK:lla on kaksi päivää aikaa valmistautua seuraavaan finaaliin. Mäkinen uskoo huilin tekevän hyvää tiiviin play off -tahdin lomassa.

– Edellinen peli tuli kyllä liian nopeasti torstain hyvin sujuneen Blues-välierän jälkeen. Toivotaan nyt, että pystymme taas parantamaan esitystämme. Maanantaina huilataan ja tiistaina treenataan ja suunnitellaan juonia seuraavaan peliin. Taistella pitää edelleen kovaa, mutta sehän sopii meille, Mäkinen pohti.

JYPin sankareita sunnuntaina oli veskari Räisänen, joka torjui nollapeliinsä 36 kertaa. HPK:n maalivahdille Kiira Laineelle kertyi puolestaan 29 torjuntaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic