Uutiset

Tehotonta loppuun saakka

Hämeenlinnan Pallo-Kerhon naiset jäävät ensimmäisen kerran historiansa aikana ilman SM-mitalia, sillä Ilves voitti kolmannen puolivälierän kotonaan 1–0 ja eteni välieriin voitoin 3–0.

Ainoan maalin teki Tiina Saarimäki ajassa 56.32 ylivoimalla. Ilveksen Viivi Vartia pelasi pudotuspelien ensimmäisen nollapelinsä ja torjui 30 HPK:n laukausta, Maija Hassinen-Sullanmaa selvisi 16 torjunnalla.

– Managerina pitää katsoa peiliin, emme saavuttaneet tavoitettamme mitalia, myönsi Jorma Hassinen.

Hassinen ei halunnut vielä puhua lopettajista, jatkajista tai uusista pelaajista. Tammikuussa päävalmentajaksi tullut kevään 2011 mestarivalmentaja Jarkko Julkunen saattaa jatkaa valmentajana.

– Neuvotteluja on käyty, olen kiinnostunut jatkamaan. Kulunut kuukausi oli hyvin värikäs. Alussa joukkueen tilanne oli hyvin haastava, Julkunen sanoi.

Hassisen mielestä HPK:n peli parani selvästi Julkusen alaisuudessa alkukauteen verrattuna, mutta aika loppui kesken.

– Tämä kolmas peli oli parhaamme, toinenkin oli hyvä. Saavutimme tarvittavan pelivireen hieman liian myöhään. Tässä pelissä olimme paljon parempia kuin Ilves, mutta ei vain saatu maalia, Hassinen sanoi.

Enemmän ulkomaalaisia

Jääkiekkoliiton toimia etenkin Kuortaneen urheiluopiston takia kritisoinut Hassinen ottaisi sarjaan mielellään enemmänkin Hannah Westbrookin kaltaisia pelaajia.

– Ulkomaalaiset nostaisivat tasoa. Haluja olisi ottaa, mutta tämä on kustannuskysymys, vaikka palkkaa ei maksettaisikaan. Meillä on hyvät olosuhteet, eikä nuoria Kuortane kiinnosta, onneksi, Hassinen sanoi.

Fakta oli, että viime kevään pronssia voittaneesta HPK:sta liian moni pelaa nyt muualla. Avainhyökkääjistä Annina Rajahuhta siirtyi Bluesiin ja Venla Hovi KalPaan, Sanna Lankosaari ja Eveliina Similä lopettivat.

Kevään 2011 mestarijoukkueesta jäljellä oli enää neljä pelaajaa.

– Markkinoilla ei ole paljon pelaajia. Ulkomaalaiset voisivat siis olla yksi ratkaisu tähän, Hassinen pohti.

HPK loi siis paikkoja lauantaina, mutta viimeistelyssä oli suuria ongelmia. Vähintään ns. tuhannen taalan paikkoja oli puoli tusinaa, mutta useimmiten kiekko viuhui ohi. (HäSa)

Päivän lehti

1.4.2020