Uutiset

Tehottomuus HPK:n syntinä

HPK ei pystynyt sinetöimään suoraa pääsyä jääkiekon SM-liigan puolivälieriin (kuuden parhaan joukkoon) runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan.

Pelin jälkeen juhli Rauma Lukko. Se voitti Kerhon 5–2 ja varmisti samalla pääsynsä kymmenen joukkoon – Lukko aloittaa ns. villi kortti -kierroksen torstaina vierasottelulla. Sen pelipaikka on kuitenkin vielä hämärän peitossa.

Hämeenlinnalaisilla oli omat paikkansa lauantainakin. HPK:n peliä leimasi kuitenkin tehottomuus. Kerho suttasi puolisen tusinaa ns. tuhannen – tai ehkä jopa miljoonan – taalan paikkaa. Toisessa erässä sillä oli etsikkoaikansa, kun Lukko kulutti ahneesti jäähypenkkiä. Millään ei HPK kuitenkaan saanut survottua Lukon loistavasti torjuneen maalivahdin Petri Vehasen taakse. Ei edes kahden pelaajan ylivoimalla, jota Kerho sai myllyttää täyden kahden minuutin ajan.

– Meillä oli paljon paikkoja. Toisessa erässä olisimme voineet pistää pelille pisteen, mutta ei saatu maalia tehtyä, mietti HPK:n ykköshyökkääjä Teemu Rautiainen.

Rautiainen teki HPK:n ensimmäisen erän maalin saatuaan vapauttavan syötön Arsi Piispaselta tämän keskialueen kiekon riiston jälkeen. Toisen erän ylivoimalla Rautiaisen veto kimposi yläputkesta takaisin kentälle. Tilannetta tarkasteltiin videolta pitkään ja hartaasti, mutta eihän se maali ollut.

– Näin itse, ettei kiekko mennyt maaliin. Ei sitä lähemmäksi maalia varmasti voi enää mennä. Kulma oli pieni, mutta olisi siitä pitänyt maali tehdä, Rautiainen suomi

Maalinteko on ollut HPK:lle työlästä monessa ottelussa.

– Pienestä se on kiinni. Pomppu sinne, pomppu tänne. Rauhallisuutta pitäisi olla viimeistelyssä. Olisi katsottava, mitä maalivahtikin tekee.

Azevedo näytti mallia

Ja kun Kerholle ei kelvannut, Lukko näytti maalinteon mallia – etenkin sen kultakypärä Justin Azevedo.

Azevedo käänsi ottelun raumalaisille komealla saldollaan 2+1. Hän syötti joukkueensa ensimmäisen maalin ja teki itse kolmannen ja neljännen maalin. Etenkin neljäs vain 14 sekuntia HPK:n kavennuksen (Jere Sallinen) jälkeen oli komea yksilösuoritus. Azevedo puijasi nätisti HPK:n kokeneen puolustajan Marko Tuulolan ja päätti soolonsa niin kuin osaavalla maalintekijällä usein on tapana.

– Vastustajan kultakypärä pelasi hienon ottelun, kehui myös Rautiainen.

Myös HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli omiensa maalinteon tehottomuutta.

– Etenkin ylivoimalla oli tehotonta, uskon puutetta oli paikoissa, Selin sanoi.

– Muuten erittäin hyvin pelannut Piispasen (Arsi) ketju nukahti 2–4-maalissa heti kavennuksen jälkeen, valmentaja jatkoi.

Hänen mielestään lauantain ottelu oli HPK:lle tyypillinen tämän kauden kokonaisuudessa.

– Perusraakaa työtä ja taistelua. Kärsivällisempi joukkue käänsi tästä itselleen voiton. Lukko ratkaisi ottelun itselleen hyvällä pitkäjänteisellä työllä.

Armotonta taistelua

Myös Lukon päävalmentaja Risto Dufva piti ottelua armottomana taisteluna puolin ja toisin.

– Toisessa erässä kotijoukkueella oli paikkansa. Onnella ja Vehasen loistavilla torjunnoilla selvisimme alivoimista. Azevedon henkilökohtaiseen suoritukseen ottelu sitten ratkesi, Dufva kehui.

Yleisöennätys

Lauantain tappio oli HPK:lle hyvinkin karvas. Jääkiekko näytti kuitenkin voimansa Hämeenlinnassa. Katsojia oli runkosarjan päätöksessä komeasti 4 514.

Kerho teki tällä kauden uuden yleisöennätyksensä. Joukkueen 30 kotiottelussa oli yhteensä 117 921 katsojaa. Yleisökeskiarvoksi tuli 3931.

Edellinen Kerhon yleisöennätys oli kymmenen kauden takaa (3818). Siitä mentiin roimasti parempaan päin saati edellisten kausien yleisömääristä. (HäSa)

 

 

 

 

 

 

 

Asiasanat