Uutiset

Tehottomuus mietityttää

 

Kolme kotipeliä, kaksi tehtyä maalia.

Hämeenlinnan Pallokerhoa on viime aikoina vaivannut tehottomuus jääkiekon SM-liigassa. Kotihallissa maalilaulua ei kehuttavan usein ole päästy soittamaan: perjantaina Lahden Pelicansia vastaan se kuultiin vain kerran.

HPK:n kapteenia Ville Viitaluomaa maalien vähyys pistää jo vähän mietityttämään.

– Liikaa ei kuitenkaan kannata miettiä, muuten sitä saa hyvin nopeasti tehdä kesälomalla. Mitä enemmän tehottomuudesta puhutaan, sitä vaikeammaksi maalinteko menee. Olen aina sanonut, että kyllä niitä maaleja tulee, kun paikkoja on. Välillä on vain vähän tukkoisempaa, Viitaluoma pohti.

Tilanteita Kerho onnistui taas luomaan mukavaan tahtiin, mutta viimeinen vimma häkin heiluttamiseksi jäi puuttumaan. Ainoastaan Borna Rendulic onnistui varsinaisella peliajalla ohittamaan Pelicans-vahdin Jere Myllyniemen, jolle kertyi ottelussa 43 torjuntaa.

– Jere on hieno ja hyvä maalivahti. Välillä taisi seisoa vähän päälläänkin ja otti vain kiekkoja kiinni, Viitaluoma kehui.

Voittomaalikilpailussa tarvittiin tällä kertaa yhdeksän paria yrittäjiä, ennen kuin voitto kääntyi Pelicansille. Ratkaisun laukoi Pekka Jormakka, joka onnistui rankkareissa kaikkiaan kolme kertaa. Hänen lisäkseen vierasjoukkueesta maalia tuuletti Timo Pärssinen. HPK:sta Jere Sallinen teki kaksi rankkariosumaa ja Ville Viitaluoma yhden.

Tuttu kaava kotipelissä

Pelicansin päävalmentajan Kai Suikkasen mukaan lahtelaiset tulivat Hämeenlinnaan puolustamaan ja onnistuivat siinä.

– Kaksi ensimmäistä erää oli ihan täysin keskialueen sulkemista ja oman pään puolustamista, mutta HPK:n maalin jälkeen meidän kiekollinen pelimme aukesi pakon edessä, kun oli lähdettävä jahtaamaan kaveria kiinni. Nämä ovat meille jumalattoman arvokkaat pisteet tässä kipuamisessa kympin porukkaan, Suikkanen iloitsi.

Myös HPK-luotsi Ari-Pekka Selin kehui Pelicansia ja mainitsi, ettei ottelussa ollut Kerhon kannalta mitään uutta viimeisiin kotipeleihin nähden.

– Pelirohkeus on kateissa, eikä verkko oikein heilu, mistä tulee puristusta lisää. Jokainen piste tietysti kelpaa meille tosi hyvin tällä hetkellä, mutta kyllä näitä on tässä vähän sössittykin. Pelicansilla oli meitä vastaan selkeä suunnitelma, jota se toteutti hyvin, Selin arvioi.

Johtoasemassa oltava vahvempi

Kerhon pelit jatkuvat jo tänä lauantaina, kun joukkue matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Myös Ilves pelasi perjantaina ja hävisi sarjakakkoselle JYPille 2–3. Ville Viitaluoman mukaan HPK:n on pystyttävä johtoasemaan päästessään pelaamaan paremmin kuin perjantaina.

– Pelirohkeuden puute näkyy johtoasemassa. Luovumme kiekosta vähän liian helposti, kun pitäisi vain maltilla pitää sitä ja yrittää omaa juttua. Lauantaina on taas paikka lähteä sitä parantamaan, ja kyllä siitä varmasti vähän keskustellaan, että miten sitä lähdetään tekemään.

Ottelusta Viitaluoma odottaa pitkälti perjantaisen kaltaista eli vauhdikasta.

– Ei auta muuta kuin olla itse valmiina ja yrittää voittaa jokainen tilanne. Emmeköhän me muutaman maalin enemmän tee kuin Ilves.

Sarjataulukossa HPK on edelleen kuudentena. Kärpät on kahden pisteen päässä seitsemäntenä yhden ottelun enemmän pelanneena. Paikka puolivälieriin on siis täysin omissa käsissä. Jokainen jäljellä oleva peli ja piste on tärkeä.

– kyllä sen huomaa, että pelit pikku hiljaa vähenevät ja niiden merkitys kasvaa. On tämä ollut jo pitkään pudotuspeliä tietyille joukkueille. Kovaa on kilpailu, Viitaluoma kuvaili tasaista sarjaa. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020