fbpx
Uutiset

Tehy ja Super hylkäsivät sovintoesityksen, muille se olisi kelvannut

Hoitajajärjestöt pitivät ehdotusta luokattoman huonona. Järjestöt kertovat aloittavansa joukkoirtisanoutumisten valmistelun.
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Superin Silja Paavola kertoivat järjestöjen aloittavan joukkoirtisanoutumisten valmistelun.
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Superin Silja Paavola kertoivat järjestöjen aloittavan joukkoirtisanoutumisten valmistelun. Lehtikuva/Emmi Korhonen

Hoitoalan järjestöt Tehy ja Super hylkäsivät sovittelulautakunnan sovintoesityksen. Muut kunta-alan työriidan osapuolet olisivat sen hyväksyneet. Asiasta kertoi lautakunnan puheenjohtaja Elina Pylkkänen. Hän sanoi olevansa erittäin pettynyt.

Tehyn ja Superin hallinnot päättivät yksimielisesti hylätä sovittelulautakunnan sovintoehdotuksen, järjestöt kertovat tiedotteessaan.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Superin Silja Paavola kertoivat järjestöjen aloittavan joukkoirtisanoutumisten valmistelun.

Järjestöjen hallinnot päättivät kokouksissaan eilen joukkoirtisanoutumisen toteuttamisesta. Ellei asiassa saavuteta sovintoratkaisua, irtisanoutumiset toteutettaisiin aikaisintaan, kun kuntasektorin muut työehtosopimukset on sovittu. Viimeistään ne toteutettaisiin tammikuun alussa hyvinvointialueille siirtyvää sote-henkilöstöä koskevan liikkeenluovutuksen jälkeen.

–  Hoitajilla ei ole kiire, Rytkönen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Tehyläisten joukkoirtisanoutuminen tulee kohdistumaan ensi vaiheessa erikoissairaanhoitoon ja superilaisten kotihoitoon.

Joukkoirtisanoutuminen ajoitetaan järjestöjen mukaan siten, että työtaistelutoimenpiteen painostusvaikutus on suurin mahdollinen

Työministeri päättää jatkosta

Pylkkäsen mukaan sovittelulautakunta ei päätä, miten tästä jatketaan eteenpäin, vaan työministeri tekee siitä ratkaisun lautakunnan raportin pohjalta. Pylkkänen sanoi, että on osapuolten välinen asia, tekevätkö esityksen hyväksyneet osapuolet sopimuksen, jonka ulkopuolelle hoitajajärjestöt jäisivät.

Pääsopijajärjestöt ovat Tehyä ja Superia edustavan Sote ry:n lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkisen alan unioni JAU ja työnantajan edustajana Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat eli KT

Asiasanat

Menot