Uutiset

Tekniset viat selättänyt Veera Virtanen innokkaana Alastaron kotikisaan

Rata-autoilija Veera Virtanen lähtee tulevana viikonloppuna entiseen kotikisaansa, Alastaron ajoradalle, palkintokoroke tähtäimessä. Viime vuonna Virtanen sijoittui Alastaron kisaviikonlopun molemmissa lähdöissä kolmanneksi.

– Viime vuonna meni erityisen hyvin ja nyt, kun tiimikaveri Juhokin (Siekkinen) on viivalla niin viikonlopusta on todella hyvät fiilikset, Turussa asuva Virtanen riemuitsi.

Virtasen Volkswagen Lupo on käyty Seinäjoen kisojen jälkeisen kolmen viikon tauon aikana tarkkaan läpi. Seinäjoen Vauhtiajojen kilpailuviikonlopun ensimmäisen lähdön pilanneen moottorivian syy on saatu selville ja vika on nyt korjattu.

– Vika oli moottorin ohjausyksikössä, joka vaihdettiin ennen Pärnun kisaviikonloppua. Pärnussa uusi ohjausyksikkö toimi moitteettomasti ja oltiinkin molemmissa lähdöissä palkintosijoilla. Tekniikka on taas kunnossa ja nyt ajetaan yksittäisistä lähdöistä, palkintosijoista ja valmistaudutaan jo ensi kauteen

Auton tekniikan lisäksi Virtanen on kehittänyt tauon aikana myös omaa fyysistä kuntoaan. Salitreeni ja kunnon kohotus valmistaa Virtasta ratojen lisäksi jo suunnitteilla olevaan tulevaan talveen. V1600-kauden ulkopuolella vauhtia on luvassa moottorikelkkailussa.

– Olen käynyt aktiivisesti salilla ja nyt on todella hyvä ja energinen fiilis. Moottorikelkkailussa täytyy koko kropan, mutta erityisesti jalkojen, olla todella hyvässä kunnossa. Tulevat kilpasiskot kysyivät jo viettämään yhteistä viikonloppua, joten yhteishenki vaikuttaa olevan erittäin hyvä. Odotan talvea jo innolla.

Virtanen on, vahvalla karting-taustallaan, mukana myös suomalaista autourheilua tukevassa Flying Finn 100 -nuorisohankkeessa.

– Flying Finn 100 on erittäin hieno hanke ja näen, että erityisesti karting on pohja suomalaisen autourheilun ja tulevaisuuden lupausten kehittämiselle. Karting on todella lähellä sydäntä ja on hienoa, että siihen panostetaan Suomessa. Olen täysin sydämin mukana tukemassa organisaatiota ja kannustamassa nuorempia kuskeja.

Veera Virtasen jo edesmennyt isä Tapio ajoi myös monen kauden ajan kilpaa rata-autoilussa. Tapio Virtanen oli lähtöisin Hämeenlinnasta.

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic