Uutiset

Tekonivel palauttaisi työkyvyn

Olen vähän yli viisikymppinen mies ja olin viime syksynä jo kolmannen kerran vasemman polven tähystysleikkauksessa. Polvessa todettiin nivelrikko, luu on näkyvissä sekä eturistiside melkein poikki. Se poistettiin kokonaan.

Kahden kuukauden sairasloman aikana tilasin uuden ajan kirurgille, jolla olin käynyt jo muutama vuosi aikaisemmin ja joka tiesi tilanteeni. Hän ei ole sama, joka polven operoi. Hän tutki paperini ja totesi että olisi syytä laittaa tekonivel ja kirjoitti minut sairaalan leikkausjonoon. Hän olisi leikannut itse mutta ei ollut aikoja.

Tekonivelen saan siksi, että minulla olisi vielä mahdollisuus palata työelämään vaikka uudelleenkoulutuksen kautta. Kolmen kuukauden sisällä tulisi aika.

Sainkin sitten peruutusajan ja tunti, että hieno homma, kaikki menee niin kuin pitääkin. Homman piti olla hanskassa, kävin kaikki verikokeet, fysioterapeutit ja röntgenit.

Mutta ei sinne päinkään. muutama päivä ennen leikkausta päiväkirurgiasta soitettiin, että polvea ei leikatakaan Leikkaava, taas eri kirurgi, kumosi toisen kirurgin laatiman hoitosuunnitelman.

Olin äimän käkenä. Miten tämä voi olla mahdollista? Kävin hänen vastaanotollaan kysyäkseni, miksi ei leikatakaan. Perusteluksi kuulin, että polvi onkin vielä sellaisessa kunnossa, ettei tarvita leikkausta, Kysyin myös kivuista ja säryistä, joista nimenomaan halusin päästä eroon. En pääse kyykkyyn, en pysty seisomaan pitkiä aikoja ja sairauspäiväraha loppuu heinäkuun lopussa.

Laitoin huhtikuun alusta työkyvyttömyys/kuntoutusrahahakemuksen vetämään ja päätöstä odotan parhaillaan.

Tulevaisuudennäkymistä ei ole tietoakaan ja elämänlaatu huononee. Perhe-elämä kärsii ja alan olla henkisesti ja fyysisesti loppu. Tämä kaikki vain siksi, että tarvittavaa leikkausta ei tehty.

Odotan vastaista potilasasiamieheltä tai joltain viisaalta henkilöltä että miksi näin menetellään.

Kuolemaa odotellessa

Hämeenlinna

Päivän lehti

2.4.2020