Uutiset

Tekstarista ei pääse selittämällä

Valtakunnan jokainen julkisuudenkipeä typykkä odottaa näinä aikoina kiihkeästi kuumaa tekstiviestiä Ilkka Kanervalta. Se on varma tie julkisuuteen, maineeseen ja kenties rahaankin.

Mitkä mahdollisuudet Ilkka Kanervalla on saada läheskään oikeaa totuutta julkisuuteen? Ja onko sitä? Hän voi vain vaieta. Ja sehän on tietenkin alati yleistäen vuorenvarma myöntymisen merkki!

Naishenkilöt ovat esitelleet kännyköitään, jotka ”pullistelevat” Kanervan lähettämiä viestejä. Ovatko ne oikeasti Kanervan lähettämiä? Mikä näyttö siitä on?

Voiko hän olla niin pölvästi, ettei ymmärrä, että tekstarista jää aina kiinni. On aika naivia ajatella niinkään, että viestintäsalaisuuden verho peittää kaiken. Ei se mitään peitä.

Kaikki valta on tekstiviestin vastaanottajalla, jopa mielivalta. Mitä he itse tekstailivat? Sitä ei ole kukaan kysynytkään.

Jos Ike olisi ”puhdas”, hän vaatisi todisteet tietenkin pöytään. Järeälle todistelun tielle ei kannata kuitenkaan lähteä.

Kukaan ei oikeasti ole vaatinut Kanervaa vastuuseen väitetyistä harkitsemattomuuksistaan.

Hänen asemansa on kuitenkin niin merkittävä suomalaisessa yhteiskunnassa, että jonkinlainen päätepiste kohulle on saatava.

Eduskunnan varapuhemies ja yleisurheilun MM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ei kaipaa skandaaleita.

Puhelimessa voi höpistä mitä tahansa ja jälkeenpäin kiistää kaiken ja sanoa soittaneensa vaikka vahingossa. Yleensä on sana sanaa vastassa.

Tekstaria on pahempi selittää olemattomaksi, oli se sitten naputettu hyvässä, pahassa, puutteessa tai humalassa. Vastaanottajalle jää aina dokumentti, jota voi mälvästellä loputtomiin. Katumus ei auta, kun on housuissa.

Varokaa siis herrat ja narritkin mitä alkavan kesän huumassa ja kiimassa tekstaatte. On aika avutonta selittää myöhemmin käräjillä esimerkiksi tappouhkausta kevyeksi pilanteoksi.

Iltapäivälehden yleisönpalstalla vaadittiin pontevasti Ilkka Kanervan erottamista Suomen Pankista. Eikö se ole jo vähän liian paksua?

Pitääkö lyötyä lyödä ja vielä vanhalla asialla!

Ilkka Kanerva on kuulunut ja kuuluu lukuisiin eduskunnan toimielimiin, joista yksi on pankkivaltuusto. Pankin johtokunnasta hän on kuitenkin jäänyt toistuvasti ja katkerasti rannalle.

Ei ole Ikekään syytön maineeseensa. On ilmeistä, ettei se häntä edes kauheasti haittaa.

Ilkka Kanervako tyytyisi tekstareihin! En suostu uskomaan moista. Aito asia on aina aito asia, ja sen tietää Kanervakin.

Ihan kaikki tähän asti esitetyt ”tiedot” perustuvat vain parhaimmillaankin yleensä varmoina lähteinä pidettyjen tahojen kertomuksiin. Niin myös seuraava.

Vuonna 1975 Turun eteläisestä vaalipiiristä ponnisti eduskuntaan nuori kokoomuskyky, joka kiertäessään maakuntaa ei koskaan varannut etukäteen majoitusta. Matkavarustus kulki povitaskussa: hammasharja ja hiusfööni. Ja yöpaikka järjestyi aina.

Tänä vuonna voitaneen viettää Ilkka Kanervan 30-vuotistaiteilijajuhlia. Taistelu jatkuu.

rauno.lahti@hameensanomat.fi

Päivän lehti

5.8.2020