Uutiset

Tekstiviesti tuo lisää puheaikaa

Go Mobilen prepaid-matkapuhelinliittymiin voi nyt ladata lisää puheaikaa vastaamalla tekstiviestiin. Asiakas ei tarvitse lataamiseen internetiä tai pankkiautomaattia.

-Asiakas saa Iisi-latauspalvelusta automaattisesti tekstiviestin, kun hänen jäljellä oleva puheaikasaldonsa alittaa viisi euroa. Asiakas lähettää vastaustekstinä valitsemaansa euromäärää vastaavan kirjaimen, esimerkiksi A:n, jos hän haluaa ladata kymmenen euroa, selvittää liiketoimintajohtaja Kalle Koffert Aina Com Oy:stä.

Liittymä latautuu heti ja veloitus tehdään asiakkaan maksu- tai luottokortilta. Koffertin mukaan palvelu on ensimmäinen laatuaan maailmassa.

-Maailmanlaajuisesti suurin osa matkapuhelinliittymistä on prepaid-liittymiä, joissa puheaika maksetaan etukäteen. Euroopassa prepaid-liittymien osuus vaihtelee 40 prosentista jopa 90 prosenttiin maasta riippuen. Suomessa prepaidin osuus on vasta noin 10 prosenttia, mutta sen suosio on kasvussa. Kasvu johtuu siitä, että prepaidien hintataso on edullisempi kuin jälkikäteen maksettavien postpaid-liittymien, mutta ominaisuudet ovat jo lähellä niitä.

Koffert uskoo palvelun vahvistavan Go Mobilen mahdollisuuksia prepaid-markkinoiden kovassa kilpailussa.

Suuri potentiaali

Maksu- tai luottokorttiveloitus tapahtuu Luottokunnan ja Book IT Finland Oy:n kehittämällä eMobile-palvelulla, joka pohjautuu Book IT:n älytekstiviesti-teknologiaan.

-Näemme palvelulla suuren kansainvälisen potentiaalin ja soveltuvuuden muihinkin ladattaviin kortteihin. Ladattavia prepaid-kortteja ovat matkapuhelinliittymien lisäksi useat julkisen liikenteen matkakortit, ladattavat luottokortit ja lahjakortit, toteaa Book IT:n markkinointijohtaja Sanna Paaso.

Asiakasjohtaja Risto Hassinen Luottokunnasta sanoo korttimaksamisen ja älytekstiviestin yhdistämisen mahdollistavan Prepaid-liittymän puheajan maksamisen helposti ja sujuvasti.

-Palvelussa kuluttaja voi maksaa Visa Electron -kortilla ja millä tahansa Visa- tai Master Card -kortilla, joko debit- tai credit-ominaisuudella.

Aina Com ja Go Mobile ovat osa Aina Groupia, johon kuuluu myös Hämeen Sanomat. (HäSa)

Mainos