fbpx
Uutiset

Televisiossa: Nuoret palestiinalaisnaiset ovat kahden muurin välissä keskiviikkoillan esikoiselokuvassa

Kriitikko Pekka Eronen arvioi päivittäin televisiotarjontaa.
Kolme nuorta palestiinalaista naista elää kämppäkaveruksina Tel Avivissa, oman kulttuurin rajoitusten ja Israelin yhteiskunnan epätasa-arvon puristuksessa israelilais-ranskalaisessa elokuvassa. Kuva: Yle Yle
Kolme nuorta palestiinalaista naista elää kämppäkaveruksina Tel Avivissa, oman kulttuurin rajoitusten ja Israelin yhteiskunnan epätasa-arvon puristuksessa israelilais-ranskalaisessa elokuvassa. Kuva: Yle

Bar Bahar – tanssin jos huvittaa

Vanhoillisilla on valta ja halu rajoittaa nuoren polven elämää. Toisaalta nuoret ovat vanhoillisten kanssa samassa jamassa, israelilaisen yhteiskunnan epätasa-arvon puristuksessa. Kolmen nuoren palestiinalaisen naisen elämässä riittää hankaluutta siinä mitassa, että Maysaloun Hamoudin esikoiselokuva sai Suomessa turhan kepeän nimen. Toisaalta arjenläheisessä draamassa kipinöivät elinvoima ja väärentämätön vastarinnan henki. Vapaamielisen Lailan, lesbon baarimikko Salman ja huiviin pukeutuvan Nourin puolta tekee mieli pitää. (Israel/Ranska 2016)

Yle Teema & Fem klo 22.30

Gangsterisota

Ammattimaisen rikollisuuden maailma on armoton ja usein väkivaltainen. Silti tuntuu, että Ruben Fleischerin toimintajännärissä itse kunkin tyylitaju pääsi notkahtamaan. Ohjaaja sai räiskiä ja roiskia sydämensä kyllyydestä kauhukomediassaan Zombieland, mutta gangsteritarinassa samanlaiset elkeet tuoksahtavat jo tympeältä. Rikollispomo Mickey Cohnin roolissa Sean Penn yrittää panna paremmaksi – ja pahemmaksi – Al Pacinon konnaroolia kulttileffassa Scarface. Väkinäiseltä näyttää. (USA 2013)

Hero klo 21.00

Pahan kukat

Teini-ikäisen punkkari Sipen (Viljami Nojonen) kotona tilanne kuplii ja kirvelee. Velipuoli Juno (Jon ”Juno” Korhonen) on hankaluuksissa huumeiden, jengien ja virkavallan kanssa. Kaduilla kasvanut isä (Eero Aho) osaa aavistaa pahaa. Antti J. Jokisen elokuvan pohjalla ovat vakavat ajatukset uusperheen ongelmista, lähiöiden levottomuuksista ja yhteiskunnan turvaverkkojen pettämisestä, mutta toteutus ei oikein vakuuta. Polttopullot lentävät, liekit loimottavat ja poliisijoukot vyöryvät kyllä näyttävästi, mutta Pahan kukat ei tunnu niinkään suomalaisen arjen kuvaukselta. Pikemminkin käyntikortilta Hollywoodin toimintaleffoihin. (Suomi 2016)

Sub klo 22.30

Menot