Uutiset

Tempoajossa tuttu mestari

Pyöräsuunnistuksen MM-pronssia kahdella matkalla kaksi vuotta sitten voittanut Samuel Pökälä, 23, taitaa myös asvaltilla ajamisen. Asikkalalainen voitti viime vuoden tapaan tempoajon SM-kultaa perjantaina Riihimäellä.

Riihimäen Kiista-Veikkojen ja Hyvinkään Pyöräilijöiden isännöimissä maantieajon SM-kilpailuissa ajettiin ensimmäisenä kisapäivänä kelloa vastaan. Miesten eliittiluokassa reitille viimeisenä startannut hallitseva mestari Pökälä taittoi 47,2-kilometrisen reitin aikaan 1.02.04,02. Se oli lähes kaksi minuuttia nopeammin kuin kymmenisen minuuttia aiemmin reitille kiiruhtaneella Lahden Juho Saarisella.

– Alku oli vähän sellainen, etten tiennyt, miten se siitä lähtee. Mutta kun Martikaisen Tommin selkä alkoi jonkin ajan kuluttua tulla vastaan, tiesin, että hyvä tästä vielä tulee, Pökälä hymyili maalissa.

Reitti lähti Riihimäen itäkulmauksesta Hausjärvelle, jossa ajettiin Hikiän kautta Kuruun ja Kallioon. Matkalla kiivettiin Salpausselän yli, joten nousuja ja laskuja riitti.

– Reitti oli hyvä, vaikka oli siellä muutama vähän rupinen kohta. Mutta oli kivaa, että reitille oli löydetty korkeuseroja ja mutkiakin sillä tavalla, että joutui vähän väliä muuttamaan rytmiä, Pökälä kuvaili.

– Huomenna on välipäivä ja sunnuntaina meillä on sitten kova 216 kilometrin rutistus. Ihan hyvillä mielin lähden sinne, Pökälä totesi.

Saarinen oli hopeaansa tyytyväinen. Eroa Pökälään kertyi minuutti ja 41,33 sekuntia.

– Oli se ero kärkeen ihan selvä. Minulle tämä oli kyllä aivan maksimisuoritus, Saarinen myönsi.

– Pidin reitistä. Hyvä, ettei ollut pelkkää tasaista, vaikka se olisi minulle ehkä ollut parempi vaihtoehto, Saarinen arveli.

Jyväskylän Samuel Halme otti SM-pronssia.

Naisten mestariksi polki ylivoimaiseen tapaan 24-vuotias Lotta Lepistö Noormarkusta. Merja Särkioja hävisi 2.29,22 ja pronssille ajanut Laura Vainionpää runsaat yhdeksän sekuntia lisää. (HäSa)

Asiasanat