fbpx
Uutiset

Tennismestari Osaka voitti toivoa luonnontuhojen keskellä riutuvalle Japanille

Maanjäristyksistä ja kovista myrskyistä viime päivinä kärsinyt Japani sai ilonaiheita, kun Naomi Osaka voitti tenniksen Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen naisten kaksinpelin loppuottelussa Serena Williamsin 6-2, 6-4.

Japanin pääministeri Shinzo Abe nosti esiin voiton eheyttävän vaikutuksen.

– Onnittelut voitosta Yhdysvaltain avoimissa. Ensimmäinen japanilaispelaaja, joka voitti grand slam -mestaruuden. Kiitoksia koko Japanille antamastasi energiasta ja innostuksesta, pääministeri kirjoitti Twitterissä.

Pääministeri on parhaillaan vierailulla Hokkaidon saarella, joka kärsi tällä viikolla pahasta maanjäristyksestä. Ainakin 35 ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui.

Tennismestari Naomi Osakan isoisä Tetsuo Osaka asuu Hokkaidolla ja jännitti Naomin ottelua television ääressä.

– Hetkenä, jolloin hän voitti, halasimme vaimoni kanssa. Olin niin iloinen, että itkin, 73-vuotias Tetsuo Osaka kertoi Japanin yleisradioyhtiö NHK:lle.

– Toivon, että hän pysyy terveenä ja jatkaa hyvää työtään. Toivon myös, että hän voittaa kultaa Tokion olympialaisissa, Osaka loi katseen kahden vuoden päähän.

Yhdysvaltain avointen miesten kaksinpelissä välieriin yltänyt Kei Nishikori puolestaan onnitteli Naomi Osakaa Twitterissä julkaisemalla muun muassa pokaalisymboleita ja ylöspäin osoittavia peukaloita.Williams raivosi tuomarille saatuaan rangaistuksia sääntöjen rikkomisestaLoppuottelun hävinnyt Serena Williams, 36, sortui ottelun aikana useaan rikkeeseen, joista tuomari rankaisi häntä. Yhdysvaltalaistähti raivosi tuomarille, puhkesi kyyneliin ja vaati anteeksipyyntöä.

Williams ajautui ensimmäisen kerran sanaharkkaan tuomarin kanssa toisessa erässä, kun tuomari piti Williamsin valmentajan antamia ohjeita valmennusrikkeenä. Saatuaan varoituksen Williams hermostui ja vakuutti, että hän pelaa sääntöjen mukaan.

Myöhemmin Williams sai rangaistuksen kun hän löi suutuspäissään mailaansa niin kovaa, että se hajosi. Williams menetti pisteen ja sai uuden rangaistuksen kielenkäytöstään haukuttuaan tuomaria “varkaaksi”.

– Sinä hyökkäät persoonaani vastaan. Senkin valehtelija, Williams raivosi tuomarille.

New York Timesin mukaan Williams katsoi, että miehiä ei kohdella otteluissa samalla tavoin, vaikka heidän kielenkäyttönsä on paljon pahempaa.Osaka: “Olen pahoillani, että tämän täytyi päättyä näin”Osaka on ensimmäinen grand slam -turnauksen voittanut japanilaisnainen. Williams puolestaan on voittanut grand slam -turnauksen 23 kertaa.

Yhdysvaltalaisyleisö buuasi Osakalle ottelun jälkeen. Williams sai ojentaa katsojia ja kehottaa heitä kunnioittamaan voittajaa.

– Hän pelasi hyvin. Tämä on hänen ensimmäinen grand slam -voittonsa. Annetaan tunnustusta jokaiselle, joka sen ansaitsee. Ei buuata enää. Onnittelut Naomille.

Osaka päätyi pahoittelemaan yhdysvaltalaisyleisölle Williamsin tappiota.

– Tiedän, että te kaikki kannustitte häntä. Olen pahoillani, että tämän täytyi päättyä näin.

Japanilainen sanoi haaveilleensa aina siitä, että hän saisi pelata Serena Williamsia vastaan Yhdysvaltain avointen finaalissa.

– Olen todella kiitollinen, että sain pelata kanssasi, kiitos siitä, hän sanoi Williamsille.

Korjattu Williamsin sitaattia ennen väliotsikkoa: Williams sanoi tuomarille, että tämä hyökkää hänen persoonaansa, ei uraansa vastaan

https://twitter.com/abeshinzo?lang=fi
https://twitter.com/keinishikori
https://www.nytimes.com/2018/09/08/sports/serena-williams-vs-naomi-osaka-us-open.html

Asiasanat

Menot