fbpx
Kanta-Häme Uutiset

Teollisuuden lakossa SSAB:n, Konecranesin ja Rengon sahan työntekijät -Myös Versowoodin saha Riihimäellä mukana työtaistelussa

Työnseisaukseen osallistuu kaikkiaan noin 60 000 teollisuuden työntekijää. Menetykset arvioidaan sadoiksi miljooniksi euroiksi.
Ammattiliittojen lakkovahdit tulivat SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan portille maanantaina.

Suurimmat tehtaat seisovat

Teollisuuden lakko pysäytti ison osan Suomen suurimmista tehtaista. Teollisuusliito, Ammattiliitto Pro ja ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN aloittivat yhdessä kolmipäiväisen työnseisauksen maanantaina.

Lue myös: Sähköliiton lakko jäi muiden varjoon – se jatkuu tammikuuhun asti

Hämeenlinnassa lakossa ovat SSAB:n ja Konecranesin tehtaiden sekä Rengon sahan työntekijät. Riihimäellä työtaistelun piiriin kuuluu Versowoodin saha. YTN:n lakossa ovat myös eräät insinööritoimistot.

Metsäteollisuus taas on julistanut mekaaniseen metsäteollisuuteen työsulun, joka alkaa 12. ja päättyy 18. joulukuuta.

– Konecranesin Hämeenlinnan tehtailla työnseisaukseen osallistuu noin 210 työntekijää. Järjestäytymisasteemme on lähes sata prosenttia, sanoo Teollisuusliiton Konecranesin pääluottamusmies Ari Pihlajamäki.

 

Pihlajamäki arvioi, että Konecranesin Hämeenlinnan työntekijöitä on lakossa kaikkiaan vajaa 300. Työnseisauksen piiriin kuuluu vain tehtaiden henkilöstö.

Pihlajamäki ei osaa sanoa, milloin Teollisuusliitto jatkaa työnseisausta.

– En usko, että ainakaan heti annamme uutta työtaisteluvaroitusta. Jos neuvottelutulosta ei synny, seuraava työnseisaus menee varmaan tammikuulle.

SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan työntekijät aloittivat työnseisauksen poikkeuksellisesti vasta maanantaiaamuna. Tehtaalla tehdään vuorotyötä ja illalla alkanut työvuoro tehtiin loppuun.

Työnseisaukseen osallistuu kaikkiaan noin 60 000 teollisuuden työntekijää. Menetykset arvioidaan sadoiksi miljooniksi euroiksi.

Ammattiliittojen ja Teknologiateollisuuden työriitaa sovitellaan valtakunnansovittelijan toimistossa. Teollisuusliitto hylkäsi sovittelijan sovintoesityksen viime viikolla. HÄSA.

Menot