fbpx
Uutiset

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden välisen työriidan sovittelu alkaa puolenpäivän aikaan valtakunnansovittelijan johdolla

Sovittelut ovat päänavaus käynnissä olevalle liittokierrokselle.
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto moitti työnantajapuolta härskeistä esityksistä, jotka heikentävät työehtoja. Kuva: Joel Maisalmi
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto moitti työnantajapuolta härskeistä esityksistä, jotka heikentävät työehtoja. Kuva: Joel Maisalmi

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden välisen työriidan sovittelu alkaa kello 12 valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla.

Sovitteluja pidetään päänavauksena käynnissä olevalle liittokierrokselle ja palkankorotuksille.

Aiempien neuvottelujen kariuduttua sopua haetaan nyt sovittelulla. Teollisuusliiton mukaan neuvottelut ovat kariutuneet työnantajapuolen täysin kohtuuttomiin vaatimuksiin.

Työnantajaosapuoli Teknologiateollisuus olisi valmis luopumaan 24 tunnin vuosityöajan pidennyksistä eli kiky-tunneista mutta nipistäisi palkankorotuksista.

Teollisuusliiton kanta on, että kiky-tunnit pois kaikilta aloilta ilman, että se vaikuttaisi palkankorotuksiin.

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aalto totesi Teollisuusliiton valtuuston kokouksessa torstaina, että työnantajapuoli on syksyn työmarkkinakierroksellaan iskenyt liittoon katsomatta pöytään suuren määrän poikkeuksellisen härskejä esityksiä työehtojen heikentämiseksi.

Hän arveli, että Teknologiateollisuussektorin kanssa saattaisi löytyä jo sopu viikonloppuna, kunhan palkankorotusprosenteista päästään yksimielisyyteen.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helteen mukaan teknologiateollisuuden neuvotteluissa ei ole esityksiä, jotka pienentäisivät työntekijöiden ansioita.

Teollisuusliitto aloittaa kolmipäiväisen lakon 9. joulukuuta kaikkien liiton neljän sopimussektorin työpaikoilla, mikäli sopua ei saada aikaiseksi ennen sitä. Rakennusliitto puolestaan on ilmoittanut tukilakosta Teollisuusliiton lakkoa koskevissa toimipaikoissa.

Teollisuusliiton ja Metsäteollisuuden välisen riidan sovittelu alkaa huomenna lauantaina. Kemianteollisuuden ja Teollisuusliiton työriitaa soviteltiin puolestaan torstaina.

Lakkotoimia Teollisuusliitolla on päällä tällä hetkellä kymmenen eri työnantajaliiton kanssa.

Työnantajaosapuolta edustava Metsäteollisuus on puolestaan ilmoittanut aloittavansa työsulun sahoilla ja vaneritehtailla eri puolilla maata 12. joulukuuta.

Menot