fbpx
Uutiset

Teollisuusliitto hylkäsi sovintoesityksen – esitetty palkankorotus riittämätön

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvottelut ovat pahasti jumissa. Neuvottelut ovat jatkuneet jo yli neljä kuukautta ilman tulosta.
Teollisuusliitto hylkäsi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sovintoesityksen teollisuusliiton ja teknologialiiton väliseen työriitaan. Kuva: Emilia Kangasluoma
Teollisuusliitto hylkäsi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sovintoesityksen teollisuusliiton ja teknologialiiton väliseen työriitaan. Kuva: Emilia Kangasluoma

Teollisuusliitto on hylännyt toisenkin valtakunnansovittelijan esityksen Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton työriidan ratkaisemiksi.

Keskeinen syy esityksen hylkäämiselle on se, että työntekijäpuolen mukaan tarjottu palkankorotus on riittämätön.

– Esitys jää kauas siitä tasosta, jota olemme itse esittäneet. Ja se taso ei todellakaan vaarantaisi kilpailukykyämme maailmalla, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helteen mukaan osapuolten näkemykset ovat lähentyneet kuluvan viikon aikana, ja molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu on mahdollista löytää.

– Tilanteen kärjistyminen työmarkkinoilla ei ole kenenkään etu. Pitkään jatkunut sopimukseton tila ja joulukuun alun laajat lakot ovat jo aiheuttaneet suurta epävarmuutta ja suuria taloudellisia menetyksiä. Työmarkkinoilla odotetaan teknologiateollisuuden päänavausta, Helle sanoo liiton tiedotteessa.

2,4 prosentin korotukset kahdessa vuodessa eivät kelvanneet

Valtakunnansovittelijan Vuokko Piekkalan antama sovintoesitys olisi tuonut teknologiasektorin aloille 2,4 prosentin korotukset kahdessa vuodessa. Tämä ei kuitenkaan työtekijäpuolelle riittänyt.

– Suomalaisten yritysten toimintaa ja kilpailukykyä on viime vuosina parannettu miljardien, jopa kymmenien miljardien eurojen tulonsiirroilla. Yksikään työpaikka ei täällä kuitenkaan pyöri ilman ammattitaitoista ja motivoitunutta työväkeä, jolle kuuluu oikeudenmukainen osuus tuotannon hedelmistä, Aalto sanoo Teollisuusliiton tiedotteessa perjantaina.

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvottelut ovat jatkuneet jo yli neljä kuukautta ilman tulosta.

Menot