fbpx
Uutiset

Terapiahieroja siirtää energiaa

Thess Baldivino sulkee silmänsä ja pyytää asiakasta hengittämään syvään. Hän painelee kämmenellään edessä istuvan nuoren naisen niskaa ja tekee sormillaan pyöriviä liikkeitä naisen kasvoilla.

Taustalla soi rauhallinen aasialainen musiikki ja ilmassa leijuu eteeristen öljyjen tuoksu. Seinät ympärillä ovat taivaansiniset.

Baldivino on tekemässä asiakkaalle intialaista päähierontaa. Se on nimensä mukaan Intiasta lähtöisin oleva hierontamuoto, jonka tarkoitus on rentouttaa ja helpottaa kehon ja mielen stressiä.

– Lisäksi hieronta auttaa muun muassa päänsärkyyn ja jumittuneisiin niskoihin, verenkiertoon ja migreeniin, Baldivino luettelee.

Parolassa asuva Baldivino on terapiahieroja. Hän antaa asiakkailleen intialaisen päähieronnan lisäksi aromaterapiaa, vartalohierontaa sekä käsi- ja jalkahoitoja. Kaikki hoidot perustuvat vanhoihin aasialaisiin menetelmiin.

Hoito vei migreenin

Filippiiniläinen Baldivino kiinnostui vyöhyketerapiasta muutettuaan viitisentoista vuotta sitten Hong kongiin. Hän kärsi migreenistä, mutta sai vaivaansa avun vanhoista kiinalaisista hoidoista.

– Hankin aiheesta tietoa. Luin ja kyselin paljon niiltä, jotka hoitivat minua, hän muistelee.

Baldivino muutti Malesiaan ja jatkoi vyöhyketerapiassa käymistä ja alaan perehtymistä. Terapiahierojan ammatin hän hankki Etelä-Afrikassa.

Baldivinon mielestä terapiahieronta on taidetta. Työ vaatii täydellistä keskittymistä ja asiakkaan ja hierojan välistä luottamusta.

– Kun keskityn työhöni, minusta siirtyy energiaa hoidettavaan. Hieronta ja energia yhdessä parantavat.

Usko jumalaan antaa Baldivinon työlle voiman ja tarkoituksen.

– Ihmisten auttaminen tekee minut iloiseksi.

Suomalaiset ovat skeptisiä

Baldivinon mukaan suomalaiset ovat hoitoon tullessaan usein skeptisiä. Länsimaisen lääketieteen parissa kasvaneen voi olla vaikea uskoa, että jalkapohjien painelu ja erilaiset hierontaöljyt auttavat vaikkapa munuaisvaivoihin.

Baldivino uskoo hoitoihin täydellisesti, ja niin uskovat hänen mukaansa useimmat asiakkaatkin pari kertaa hieronnassa käytyään.

– Länsimainen lääketiede ei tarjoa jokaiseen vaivaan parasta mahdollista hoitoa. Se ei ole pystynyt ratkaisemaan, mistä monet sairaudet johtuvat. Minä uskon, että tunteet ja elämäntapa sairastuttavat ihmisen.

Baldivino ottaa esimerkiksi niskakivut.

– Jokaisella ihmisellä on joskus kireä ja kipeä niska. Se kuuluu ihmisenä olemiseen, sillä ihminen reagoi kiireeseen, paineeseen ja huonoihin asentoihin menemällä jumiin.

Menot