Uutiset

Teräsyhtiö SSAB:n tulos oli mainio Yhdysvaltain tuontitulleista huolimatta

Helsinki
20.07.2018, 09:44

Talous

Teräsyhtiö SSAB:n liikevoitto kasvoi toisella vuosineljänneksellä selvästi, vaikka Yhdysvalloissa astuivat voimaan kiistanalaiset tuontitullit muun muassa EU:sta tuotavalle teräkselle.
SSAB:n liikevoitto oli huhti-kesäkuussa 1,63 miljardia kruunua eli 157 miljoonaa euroa, mikä on 35 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Yhtiön liikevaihto kasvoi 12,5 prosenttia viime vuodesta ja oli nyt reilut 19,2 miljardia kruunua eli noin 1,85 miljardia euroa.
Yhtiön mukaan liikevoitto kasvoi pääosin SSAB Americas -divisioonan vetämänä. Sekä kysyntä että markkinahinnat ovat olleet kasvussa SSAB:n markkina-alueilla. Esimerkiksi erikoislujien terästen ja kvarttolevyjen kysyntä on kasvanut.
Toisen vuosineljänneksen tulosta rasitti lievästi SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalla kesäkuussa tapahtunut muuntajapalo, josta aiheutui noin viiden miljoonan euron kulut.
SSAB kertoo pitävänsä myös toisen vuosipuoliskon näkymiä hyvinä, vaikka kasvaneet kaupan esteet ovat aiheuttaneet poliittista epävarmuutta. Vaikka Yhdysvaltain asettamat tuontitullit teräkselle astuivat voimaan, SSAB muistuttaa, että 90 prosenttia konsernin toimitusmääristä Yhdysvaltoihin valmistetaan paikallisesti. Yhtiö tekee asiakkaidensa kanssa yhteistyötä saadakseen tuotekohtaisia tullivapautuksia Euroopasta Yhdysvaltoihin vietäville tuotteille.
– SSAB:llä on vahva markkina-asema kotimarkkinoillaan ja olemme suunnitelmien mukaisessa vauhdissa vuoden 2020 kasvutavoitteidemme saavuttamisessa, sanoi toimitusjohtaja Martin Lindqvist tiedotteessa.

Liiketoiminta Venäjällä supistunut

SSAB kertoi perjantaina myyvänsä Ruukki Constructionin Venäjän liiketoiminnot venäläiselle OOO Salavatneftemashille. Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden viimeisellä neljänneksellä ja se vaatii Venäjän kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Ruukki-brändin käyttöoikeus ei siirry kaupassa.
– Olemme tutkineet jo jonkin aikaa mahdollisuuksia luopua Ruukki Constructionin paikallisista liiketoiminnoista Venäjällä. Liiketoimintamme Venäjällä on supistunut ja näkymät ovat melko epävarmat, kertoi Ruukki Constructionsin toimitusjohtaja Sami Eronen tiedotteessa.
Myytävien Venäjän-liiketoimintojen liikevaihto oli viime vuonna noin 400 miljoonaa kruunua eli noin 40 miljoonaa euroa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi