Uutiset

Tero Miettisen meno ei hyydy Parolannummella

Riihimäen Kiista-Veikkojen Tero Miettiselle, 41, ei tuottanut tuskaa kahlata upottavissa kuralammikoissa lauantaina Parolannumella juostussa MilitaryRun-kisassa. Panssariprikaatin kovakuntoinen vääpeli kiri ylivoimaiseen voittoon sotilashenkisen maastojuoksukisan 12 kilometrin matkalla. Miettinen selvitti hyisen urakkansa ajassa 51.02

Parhaiten Miettisen kyydissä pysyi Lammin Säkiän Mikko Kärkkäinen, joka ylsi aikaan 53.16. Kolmas MilitaryRunin pitkällä lenkillä oli Joken Tallin Pasi Rangell, aika 53.47. Kärkkäinen ja Rangell oli myös kärkikaksikko M45-sarjassa.

Miettisen vakuuttava meno ei ollut kovinkaan suuri yllätys, sillä mies voitti kisan myös viime vuonna ja oli toissa vuoden koitoksessa toinen.

Voittaja hallitsi kisaa lähdöstä maaliin saakka. Panssarivaunujen alitukset ja esteradat Miettinen selvitti vaivatta, mutta kurassa kylpeminen oli tänä vuonna hieman odotettua rankempi kokemus.

– Vesi oli nimittäin todella kylmää. Reidet ja käsivarret olivat aivan jäässä kahdeksaan kilometriin saakka. Aloitin myös ehkä hieman liian kovaa, sillä ensimmäinen kilometri (entisellä lentokentällä) taittui ajassa 3.35. Onneksi sain kuitenkin juoksuni sujumaan hyvin pururataosuuksilla ja loppuaikakin oli lopulta ihan hyvä, Miettinen myönsi.

Miettisen seuraava tavoite on menestyä sotilaiden SM-maastojuoksukisoissa. Ne karkelot ovat ohjelmassa kesäkuun 11. päivänä Santahaminassa.

– Sotilaiden SM-kisat ja MilitaryRun ovat oikeastaan minun kesäkauden kovimmat koitokseni. Molempiin olen tähdännyt kuntonikin, Miettinen kertoi.

Naisten kisan voittoon juoksi odotetusti lempääläläinen Kaja Selter. MilitaryRunin historian kaikki kolme naisten kisaa voittanut kestävyysjuoksija viipyi matkalla tällä kertaa tunnin ja neljä minuuttia.

Parolan Visan, Pekolan Iskun, Panssariprikaatin ja Hattulan kunnan järjestämä MilitaryRun keräsi tällä kertaa reilut 200 kuntoilijaa. Tarjolla oli 12 kilometrin reitin lisäksi kuuden kilometrin lenkki.

Lyhemmän matkan voitti Hämeenlinnan Hiihtoseuran juniori Ester Vuorio. Hän ylsi aikaan 42.40. HlHS:n menestystä täydensivät seuraavina maaliin pinkoneet Paula Vuorio (46.08) ja Samu Hanska (48.23).

MilitaryRun tarjosi osallistujilleen tänäkin vuonna ”exteremeä” täydeltä laidalta. Ratamestari Jyrki Vuorinen oli juoninut haastavan reitin, vaikka tällä kertaa kilpailijoiden ei tarvinnut kahlata sentään Lehijärvessä.

– Radalla oli korkeuseroja ja mutkia tänä vuonna enemmän kuin aiemmin. Myös vettä oli panssarivaunujen urissa todella paljon ja se oli erittäin kylmää. Lehijärven rannat jätimme nyt rauhaan lintujen pesinnän takia. Ilman sitäkin osuutta kisa oli kyllä riittävän rankka, arveli Vuorinen. HäSa

Asiasanat

Mainos