Uutiset

Tero Saarinen tanssii Hämeenlinnaan

Tanssimaailman kansainvälinen huippunimi Tero Saarinen saapuu syksyllä ryhmineen Hämeenlinnan Verkatehtaalle. Tero Saarinen Company harjoittelee Verkatehtaan tuotantoresidenssissä kahta teostaan, joiden ensi-ilta on Ranskassa marraskuun alussa.

Hämeenlinnalaisyleisö pääsee maistamaan tanssiuutuuksia Verkatehtaan ennakkonäytöksissä jo 11.-12.10.

Saarisen mukaan Verkatehtaan residenssillä on merkittävä rooli teosten valmistumisprosessissa.

-Uusi teos on aina eräänlainen löytöretki. Ajatusten kypsyttely ja ideoiden vaihto sekä lopulta ytimen kirkastaminen vaatii aikaa, hän sanoo.

Saarisen teoksia pidetään teknisesti haastavina, elämyksellisinä kokonaistaideteoksina. Verkatehtaan residenssissä mm. Saarisen pitkäaikaisimpiin yhteistyökumppaneihin lukeutuva valaistustaiteilija Mikki Kunttu pääsee suunnittelemaan teknisiä kokeiluitaan rauhassa.

Vox Balaenae on Tero Saarisen koroegrafia amerikkalaissäveltäjä Georg Crumbin musiikkiin. Uutuusteos kantaesitetään Ranskassa Automne en Normandie -festivaalilla 5. marraskuuta.

Toinen harjoiteltava teos on Scheme of Things, jonka koreografian Saarinen teki 2009 hollantilaiselle NDT1 -tanssiryhmälle. Nyt se siirretään Tero Saarinen Companyn ohjelmistoon.

Helsingissä kotipaikkaansa pitävä Tero Saarinen Company on viime vuosina esiintynyt pääasiassa ulkomailla. Suomessa ryhmä esiintyy seuraavan kerran toukokuussa, ensin kulttuuripääkaupungissa Turussa 6.-7.5. ja sen jälkeen Kansallisteatterissa Helsingissä.

Tuotantoresidenssissä Verkatehdas kutsuu taiteilijoita tiloihinsa luomaan uutta. Verkatehdas ei rahoita tuotantoja, mutta tarjoaa niiden luomiselle tilat ja tekniikan. Näin tekijöiden riskit jäävät pienemmiksi ja Verkatehdas saa ensi-iltaan ainutlaatuisia esityksiä. (HäSa)

Menot