Uutiset

Tero Salminen jatkaa rallin F-sarjan johdossa

Ralliautoilun F-sarjan kauden neljäs osakilpailu kaasuteltiin lauantaina Uudenkaupungin ympäristössä.

Runsaat 63 erikoiskoekilometriä sisältänyt reitti vaati raskaan veron, sillä matkaan startanneista 113 autokunnasta keskeytti lähes 50.

Yleiskilpailun nopein kuljettaja oli tällä kertaa Salon UA:ta edustava Markus Hellström. Hellströmin voitto oli lopulta niukka, eroa maalissa oli vain 0,7 sekuntia kakkoseksi ajaneeseen Lopen UA:n Tero Salmiseen. Paimion UA:n Samuli Nevä kaasutteli kolmanneksi.

Sarjan viidestä kärkikuljettajasta keskeytti nyt kolme ja näin pistetaulukon kärkipaikat menivät uuteen jakoon.

Tero Salmista voittaja Hellströmin vauhti ei yllättänyt.

– Kyllä kaverin nopeus oli tiedossa. Hattua on nyt syytä nostaa Markukselle. Itse tulin ihan täyttä ja muutama huikea tilannekin matkaan mahtui. Nyt vaan ei vauhti riittänyt parempaan, tilitti Salminen kakkospaikkaansa.

– Taisi kisan lopullinen ratkaisu tulla ek-vitosella. Hellström heitti alle pehmeät kumit ja kun minulla olivat kovapintaiset, turpaan tuli sekuntitolkulla, myönsi Salminen.

Tero Salminen jatkaa kuitenkin F-sarjan johdossa. Markus Hellström nousi kakkoseksi, Timo Ruoppa petrasi yhden sijan nousten kolmospaikalle ja Petteri Salmisen kakkossija valahti keskeytyksen myötä nelospaikkaan.

Tero Salmisella on neljästä ajetusta tilillään kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa. Kun kuudesta osakilpailusta viisi lasketaan loppupisteisiin, loppilainen on vahvasti kiinni mestaruudessa. Syyskuinen Turengin osakilpailu saattaa tuoda sarjan ratkaisun jo ennen viimeistä, Lahdessa ajettavaa kisaa.

Pienenä yllätyksenä voi pitää Lammin Urheiluautoilijoiden Marko Makiaisen ajoa Uudessakaupungissa. Lammilainen toi ”taksi-Volvonsa” hienosti yleiskisan nelospaikalle.

Turengin Petteri Salmisella onni ei tällä kertaa ollut matkassa. Salmisen kisa loppui jo päivän toisella erikoiskokeella, kun auton tekniikka sanoutui irti.

– Hieman pyörähdettiin pitkin pientareita ja kun piti ylimääräisen ohjelman jälkeen jatkaa matkaa, niin ohjaus ei enää toiminut. Ratti kyllä kääntyi, mutta pyörät eivät, harmitteli koko alkukauden sarjan kärkipaikasta taistellut Salminen.

– Sarjavoiton tavoittelu muuttui nyt kohdaltani hieman hankalaksi, kun vain kaksi osakilpailua on jäljellä, mietti Salminen.

Riihimäen UA:n Juha-Matti Auraneva ajoi nätisti yleiskilpailun yhdeksänneksi ja oli luokkansa toiseksi nopein.

Lammin UA:n Reijo Hinkka oli seniorien väliluokan toiseksi nopein ja Hausjärven UA:n Jari-Pekka Lehtonen saman luokan kolmas.

F-sarja jatkuu syyskuussa Turengissa ja kärkisijat sinetöidään viimeistään Lahdessa lokakuun alussa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic