fbpx
Uutiset

Tero Salminen sinetöi F-sarjan mestaruutensa

Lopen Urheiluautoilijoiden Tero Salminen uusi ralliautoilun F-sarjan mestaruutensa ajamalla voittoon lauantaina Tervakosken Urheiluautoilijoiden 40-vuotisjuhlarallissa. Salminen kartturinaan Riihimäen Urheiluautoilijoiden Pasi Törmä ei jättänyt haastajilleen tällä kertaa jossiteltavaa, vaan ajoi nopeimmat ajat kaikilla kuudella erikoiskokeella.

Riihimäen UA:n turenkilaiskuljettaja Petteri Salminen pani sukunimikaimalleen kampoihin sen minkä ehti, mutta ero maalissa venähti runsaaseen 22 sekuntiin. Se kuitenkin riitti kisan kakkospaikkaan ja antaa turenkilaiselle hyvät mahdollisuudet koko sarjan kakkospaikkaan, kun kauden viimeinen kisa ajetaan ensi kuun vaihteessa Lahdessa.

Yleiskisan kolmospaikalle kipusi Riihimäen UA:n Juha-Matti Auraneva, jonka esitys väliluokan ajokilla oli huippuluokkaa.

Vahvaksi haastajaksi ennakolta veikkailtu Salon Markus Hellström ei huiman nopeilla hämäläisteillä viihtynyt. Eroa kärkikaksikkoon tuli minuutin verran ja sillä heltisi kisan yhdeksäs sija.

Lammin UA:n Marko Makiainen sen sijaan jatkoi hienoa menoaan. Tuloksena oli edellisen kisan tavoin yleiskilpailun nelospaikka.

Tero Salmisen sarja kauden viidessä ajetussa rallissa mainio. Saaliina on nimittäin kolme yleiskilpailuvoittoa ja kaksi kakkospaikkaa.

– Tämä toinen mestaruus tuli hiukan nopeammin kuin ensimmäinen, naureskeli maalissa jo vuonna 2003 rallin ajamisen aloittanut Salminen.

– Ja hienoa oli voittaa tämä tupla näin kotiteillä tuttujen katsojien edessä. Nyt on kieltämättä takki hieman tyhjän oloinen. Autoa on rakennettu yön ja päivän kanssa ja kyllä se nyt toimikin loistavasti. Kauden viimeisen osakilpailuun lähtö on vielä epävarmaa, katsotaan sitten kun on hieman juhlittu tätä mestaruutta, suunnitteli Salminen.

Turengin Salminen, Petteri, oli kisan kakkospaikkaankin tyytyväinen.

– Hienosti haastettiin vaikka viimeisellä pätkällä ei enää täysiä riuhdottu.

Kilpailun kakkospaikan mukanaan tuomat sarjapisteet antavat Petteri Salmiselle hyvät saumat nousta koko cupin kakkoseks, kun Lahdessa ensi kuun vaihteessa ajetaan.

– Toki tämä vahvisti asemia. Nyt oli kartturina sisko Merita ja hän ehti jo kysäistä, että jos vielä kauden päätöskisaan pääsisi kyytiin. Katsotaan nyt, jutusteli Salminen hymyssä suin. HäSa

Asiasanat

Menot