Uutiset

Terrorismin juuret

Sotien jälkeen Venäjän ulkoministeri Molotov totesi, että oli onni Venäjälle, että se ei saanut valloitettua Suomea. Se nimittäin olisi Molotovin mukaan ollut Venäjälle kuin jatkuvasti verta vuotava paise Venäjän ihossa. Niin itsepäisiä suomalaiset ovat, että eivät olisi alistuneet enää Venäjän valtaan, ja siitä olisi aiheutunut Venäjälle monia vaikeuksia.

Lieneekö tshetsheeneillä samanlaisia geenejä kuin suomalaisilla. Hekään kun eivät enää tunnu alistuvan Venäjän vallan alle.

Nyt Tshetshenia on puolestaan verta vuotava paise Venäjän ihossa. Tätä ei presidentti Putin kuitenkaan tunnusta. Hän jatkaa itsepäisesti omaa linjaansa, aivan samoin kuten aikoinaan Suomi ja nyt Tshetshenia. Ehkä ainoa ero on siinä, että Suomi ja myös Tshetshenia olivat neuvotteluhaluisia, mutta Venäjä ei siihen Putinin johdolla suostu, Terroristien kanssa ei neuvotella.

Väkivaltainen Tshetshenian alistaminen Venäjän alaisuuteen on Putinin itsensä luomaa terrorismia. Se on tuomittu epäonnistumaan, niin kauan kuin ”ruttoa kantavia” tshetsheenejä on olemassa.

Jos neuvotteluyhteyttä ei saavuteta, käy samoin kuin nyt tutuksi tulleissa kaappauksissa, joissa kuoli satoja syyttömiä ihmisiä. Tihutyöt jatkuvat taatusti, siitä Venäjän nykyjohto pitää huolen.

Se että yleisesti tuomitaan terrorismi, ei johda mihinkään, vaan pitää poistaa se syy, mikä johtaa terrorismiin. Se syy on pakolla alistaminen voimakkaamman vastapuolen vallan alle. Yhtenäistä Venäjää ei näin saada syntymään. Rönsyt eli verta vuotavat paiseet on Venäjän ”myytävä” pois, kuten liike-elämässäkin nykyisin tehdään, ehkä Venäjälläkin.

Entinen presidentti Boris Jeltsin puolestaan totesi Tshetshenian sodan alussa, että jos palakin irrotetaan Venäjästä, johtaa se Venäjän tuhoon. Tosiasia kuitenkin lienee se, että jos sisäisesti annettu ”Tshetshenian antibioottihoito” ei tehoa, pitää koko Tshetshenia leikata Venäjästä eroon, jotta ruttotauti ei saastuta koko Venäjää, jolloin Venäjän tuho suurvaltana on varma. Onhan Venäjän antama omaperäinen antibioottihoito Tshetshenialle kestänyt jo pari-kolme vuosisataa ilman tulosta. Vähemmästäkin pitäisi venäläisten johdon jo oppia.

O. Aso

Riihimäki

Päivän lehti

5.6.2020